Kettel vil træde frem i lyset som nationalbankdirektør: "Det er ikke min stil at fare rundt med høj stemmeføring"

Fra diskret topembedsmand i Statsministeriet til ansigtet på Nationalbankens beslutninger. I et interview med Altinget fortæller Christian Kettel Thomsen om sine største professionelle fornøjelser og den mest mærkbare forskel på det "anormale" arbejde som departementschef og rollen som nationalbankdirektør.

"Jeg er nok meget rolig, og det kommer vel også med alderen, når man har prøvet mange ting," siger Christian Kettel Thomsen, der kan nikke genkendende til det billede, som er tegnet af ham gennem flere portrætter i årenes løb. 
"Jeg er nok meget rolig, og det kommer vel også med alderen, når man har prøvet mange ting," siger Christian Kettel Thomsen, der kan nikke genkendende til det billede, som er tegnet af ham gennem flere portrætter i årenes løb. Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Christoffer Lund-Hansen

Nationalbankdirektøren understreger det selv. Flere gange.

”Det er ikke noget, som jeg har dyrket meget tidligere.”

63-årige Christian Kettel Thomsen skal stadig vænne sig til at blive interviewet.

”Det er ikke så slemt, når du ikke har et fjernsynskamera med,” tilføjer han med et smil. 

Selvom navnet ’Christian Kettel Thomsen’ næppe ringer en klokke i størstedelen af befolkningen, har få danskere været så tæt på magten som ham.

Den tidligere topembedsmand ikke har givet mange interviews i de 15 år, hvor han først var departementschef i Finansministeriet, inden han avancerede til rollen som landets øverste embedsmand i Statsministeriet.

Interviewfrekvensen voksede heller ikke, da Christian Kettel Thomsen i begyndelsen af 2020 forlod Slotsholmen og drog mod Luxembourg til stillingen som vicedirektør i Den Europæiske Investeringsbank.

Men det skal der laves om på nu.

For valget om at droppe den stille tilværelse i Luxembourg for at blive ny nationalbankdirektør er også et valg om at træde ud af skyggen og frem i mediernes søgelys.

0:000:00