Om  
Brigitte Klintskov Jerkel
Mads Andersen
Naser Khader

Khader og Jerkel er tilbage: K-suppleant må forlade Folketinget

Konservativ suppleant Mads Andersen udtræder af Folketinget, efter at Naser Khader officielt er vendt tilbage som folketingsmedlem efter sin sygemelding, og Brigitte Jerkel nu også er tilbage efter sygdom.

Både Brigitte Jerkel og Naser Khader har haft suppleant Mads Andersen som stedfortræder i løbet af deres sygemelding.
Både Brigitte Jerkel og Naser Khader har haft suppleant Mads Andersen som stedfortræder i løbet af deres sygemelding. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

Først vendte Naser Khader officielt tilbage til Folketinget. Og nu er Brigitte Jerkel også tilbage efter sygdom.

Dermed udtræder suppleant Mads Andersen som midlertidigt folketingsmedlem efter at have vikarieret for de to konservative profiler.

"Brigitte Jerkel er heldigvis vendt stærkt tilbage fra sygdom. Det betyder så, at jeg fra dags dato igen er tilbage i rollen som 1. suppleant og ude af Folketinget. De godt og vel 4,5 måned jeg fik i Folketinget har været de mest udfordrende, lærerige og spændende på min politiske rejse," skriver Mads Andersen på Facebook.

Men selvom den konservative folketingsgruppe nu officielt er uden suppleanter på tinge, kommer Naser Khader ikke til at varetage nogle af sine ordførerskaber før en igangværende advokatundersøgelse er afsluttet, oplyser Konservative.

De øvrige konservative folketingsmedlemmer får derfor lidt ekstra at se til, da Khaders poster i mellemtiden vil blive varetaget af blandt andre de konservatives politiske ordfører Mette Abildgaard.

Da Naser Khader sygemeldte sig med stress i april, efter flere anklager om truende adfærd, afløste Mads Andersen ham i Folketinget som 1. suppleant.

Brigitte Jerkel blev i maj ramt af en blodprop i hjernen og blev første omgang afløst af 2. suppleant fra Sjællands Storkreds, Stine Pilt Olsen.

Men da Naser Khaders sygemelding fra Folketinget officielt sluttede 1. august, stoppede Stine Pilt Olsen som afløser for Jerkel og blev erstattet af Mads Andersen.

Mads Andersen har senest varetaget ordførerskaberne på rets- og beskæftigelsesområdet. Han stopper nu, og dermed er den konservative folketingsgruppe nu uden sygemeldte folketingsmedlemmer og altså tilbage til normalen. Næsten.

I starten af juli kunne DR fortælle, at fem kvinder i professionelle sammenhænge har været udsat for seksuelle krænkelser og grænseoverskridende adfærd fra Naser Khader. Khader selv afviser alle anklager.

Konservative har igangsat en advokatundersøgelse af beskyldningerne mod Naser Khader, som forventes at blive færdig i august.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Brigitte Klintskov Jerkel

MF (K), byrådsmedlem, Greve
socialrådgiver

Mads Andersen

Byrådsmedlem (K), Køge Kommune, 1. suppleant til Folketinget, seniorkonsulent
PBA (Copenhagen Business Academy 2013)

Naser Khader

Fhv. MF (løsgænger)
cand.polit. (Københavns Uni. 1993), master i teologi (Københavns Uni. 2015)