Om  
Naser Khader

Naser Khader sygemelder sig fra Folketinget

Naser Khader (K) har sygemeldt sig med stress. Det sker efter anklager om truende adfærd.

Naser Khader (K) sygemeldes fra Folketinget. 
Naser Khader (K) sygemeldes fra Folketinget.  Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Folketingsmedlem Naser Khader (K) sygemelder sig som følge af stress. Det skriver TV 2.

Sygemeldingen kommer umiddelbart efter Berlingskes afsløring om, at Naser Khader skulle have intimideret kritikere ved at kontakte deres arbejdsgivere.

Anklagerne går blandt andet på, at Naser Khader skulle have taget kontakt til en chef i Justitsministeriet for at gøre opmærksom på, at en fuldmægtig i ministeriet skulle være islamist. 

"Jeg er ikke islamist. Det er en anklage, som Naser Khader slynger om sig med. Jeg bliver anklaget af islamister for at være frafalden og vantro og modtager jævnligt trusler på mit liv," sagde den fuldmægtige Tarek Ziad Hussein til Berlingske. 

Sagen er ikke den eneste. En række debattører, kendte personer og helt almindelige mennesker stod frem i Berlingske, for at fortælle om de konflikter, der er opstået efter de offentligt har udtalt sig kritisk om Naser Khader eller hans politik. 

Det fremgår ikke, hvor længe Naser Khader har sygemeldt sig. Gruppeformand Mai Mercado (K) meddeler, at hans suppleant vil blive indkaldt. Afløseren bliver Mads Andersen, der er opstillet i Storkreds Sjælland.

Mads Andersen har tidligere været en del af Konservatives talenthold. Altinget har vurderet, at han er én af de kandidater, der står til at komme i Folketinget næste gang, hvis Konservative vinder flere mandater. 

Naser Khader er værdi- og retsordfører for Konservative. 

Omtalte personer

Naser Khader

MF (løsgænger)
cand.polit. (Københavns Uni. 1993), master i teologi (Københavns Uni. 2015)

    Politik har aldrig været vigtigere

    Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion