Kultur- og kirkeminister: Det er vigtigt, at DR formidler vores kristne kulturarv

DR skal ikke nedprioritere formidlingen af den kristne kulturarv, tværtom er det en ”meget vigtig” del af kontrakten med DR. Det understreger kultur- og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i et svar til Kristendemokraterne. Men Socialdemokratiet vil ikke blande sig i, hvordan DR skal prioritere trosstoffet.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Paula Larrain

DR skal fortsat have fokus på at formidle den kristne kulturarv, og det er en meget vigtig del af den netop offentliggjorte public service-kontrakt.

Det slår kultur- og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) fast i et svar til Kristendemokraterne, som havde udtrykt bekymring for, at trosstoffet ville lide under den nye public service-aftale mellem Folketinget og DR.

Men der er ingen grund til bekymring, svarer ministeren.

”Jeg mener åbenlyst, at det er vigtigt, at DR formidler vores kristne kulturarv. Derfor fremgår det også af punkt 3.4 i den nye public service-kontrakt, at: "DR skal have fokus på dansk kunst og kultur i hele landet og på formidlingen af den danske kultur, historie, natur og klima og kulturarv, herunder den kristne kulturarv",”skriver Ane Halsboe-Jørgensen i sit svar til Kristendemokraterne.

Jeg synes, det er godt, at der står ”den kristne kulturarv”, men jeg synes, det er en svækkelse i forhold til, hvordan det stod tidligere

Marianne Karlsmose
Fmd, Kristendemokraterne
Public service-aftalen blev offentliggjort mandag morgen og her fremgår det desuden, at DR også skal gøre rede for ”DR’s formidling af den kristne kulturarv."

”Det synes jeg, er en meget vigtig del af kontrakten med DR,” slår Ane Halsboe-Jørgensen fast.

Kristendemokraterne er med i forligskredsen bag medietaftalen, og den nyslåede formand, Marianne Karlsmose (KD), blev bekymret for, hvad partiet var gået med til, da Kristeligt Dagblad i sidste uge skrev, at følgende formulering ville blive fjernet fra DRs overordnede formål:

”Det skal i DR’s programflader og platforme være tydeligt, at vort samfund bygger på folkestyre og har sin rod i kristendommen."

Marianne Karlsmose er derfor lettet over kultur- og kirkeministerens forsikring om, at ”den kristne kulturarv” bliver stående. Men hun kunne godt tænke sig, at opgaven med at formidle trosstoffet var mere tydeliggjort over for DR.

Altinget logoEtik og Tro
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget etik og tro kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00