Kjeld Holm skifter fra Socialdemokratiet til Radikale

PARTISKIFTE: Den tidligere biskop Kjeld Holm har fået nok, og han har nu meldt sig ind i Radikale efter 25 år som socialdemokrat.

Foto: /ritzau/
Cecilie Gormsen

Efter 25 år i Socialdemokratiet har tidligere biskop i Aarhus Kjeld Holm nu meldt sig ud i protest mod partiets politik.

Det fortæller han til Jyllands-Posten.

Det er særligt Socialdemokratiets udlændingepolitik, der har fået bægeret til at flyde over for 72-årige Kjeld Holm. Og mere specifikt partiets støtte til regeringen og udlændingeminister Inger Støjberg (V), der vil stoppe den mangeårige tradition med at tage imod 500 kvoteflygtninge om året.

”Spørgsmålet om kvoteflygtninge var for mig at se fatalt. At et af verdens rigeste samfund ikke kan tage nogle af de allersvageste, rystede mig. Det har været helt afgørende for min beslutning,” siger Kjeld Holm til Jyllands-Posten.

Senest har Socialdemokratiets opbakning til et burkaforbud kun gjort Kjeld Holm endnu mere sikker i sin sag, og han har nu meldt sig ind i Radikale. Han fortæller, at beslutningen har været undervejs i et stykke tid.

Varslede udmeldelse i januar
I januar i år havde Kjeld Holm et indlæg i Politiken, hvor han også luftede sine frustrationer over Socialdemokratiet.

”Jeg er ikke alene. Vi er mange socialdemokrater, der er utilpasse ved partiets galoperende ryk til højre i flygtninge- og udlændingepolitikken. Af og til overvejer jeg stærkt efter en menneskealders medlemskab at melde mig ud,” skrev Kjeld Holm i januar.

Og den overvejelse er nu blevet til virkelighed.

Kjeld Holm har været medlem af Socialdemokratiet i 25 år, og ifølge eget udsagn var det især på grund af socialdemokrater som Svend Auken og Flemming Knudsen, at han meldte sig ind i partiet. Men i dag er Socialdemokratiet et helt andet sted end dengang, mener Kjeld Holm.

Ud over udlændingepolitikken nævner den tidligere biskop også Socialdemokratiets defensive politik på retsområdet som en grund til partiskiftet, ligesom Kjeld Holm mener, at Socialdemokratiet ligger på den lade side i europapolitikken.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kjeld Holm

Forfatter, fhv. biskop, Århus Stift
mag.art. i idéhistorie (1972), teologisk embedseksamen (1990)









0:000:00