KL-formand: Tiden er løbet fra vælgermøder

VALGKAMP: Vælgermøder er fortid. Politikerne skal derfor tænke i andre baner for at nå vælgerne, mener formand for KL Erik Fabrin (V). Han planlægger kun to vælgermøder i sin valgkamp.
Marie Louise Gørvild

De traditionelle vælgermøder forud for et folketings- eller kommunalvalg hører fortiden til. I hvert fald hvis man spørger formand for KL Erik Fabrin (V). Han mener, at denne måde at føre valgkamp på ikke længere får vælgerne i tale.

"Vores erfaring viser, at der ikke kommer ret mange til vælgermøderne, og at der ikke kommer ret meget ud af dem," siger Erik Fabrin til Frederiksborg Amts Avis. Derfor har han kun planlagt to vælgermøder under den kommende kommunale valgkamp.

I stedet mener KL-formanden at læserbreve, avisartikler og annoncer er de rette redskaber, når kandidaterne til kommunalvalget 17. november skal flytte stemmer. Erik Fabrin vil også bruge sin valgkamp til at gå på gaden og tale med vælgerne.

Erik Fabrin genopstiller til borgmesterposten i Rudersdal Kommune ved kommunalvalget.

Valgkampe er gået online
I kommunikationsbureauet Mediaedge:cia, der har vundet mediestrategi-pris for Venstres valgkampagne 2007-2009, mener man også, at tiden er løbet fra de klassiske vælgermøder. I hvert fald i den traditionelle form, vi kender dem.

"Det er muligt, at tiden er løbet fra de helt traditionelle vælgermøder. I stedet skal man tænke vælgermøder på en moderne og opdateret måde, for eksempel ved at filme mødet og vise det på internettet, eller ved at benytte sociale medier som Facebook eller Twitter," siger Kristian Bæk-Mikkelsen til avisen.

Som eksempel på nye tiltag, henviser han til præsident Barack Obamas besøg hos Lars Løkke Rasmussen (V) i København, hvor kunne borgerne stille spørgsmål live via Twitter.

Nogle holder stand
Men ikke hele den kommunale valgkamp er gået online. I Hillerød holder man fast i de traditionelle vælgermøder. Her har man endda planlagt flere valgmøder end ved sidste kommunalvalg.

"Man skal arbejde med vælgermødernes form. Hvis oplægget relaterer sig til noget, som optager folk, tror jeg også, at der vil komme folk, som ikke er partisoldater," siger Kirsten Jensen (S) til Frederiksborg Amts Avis.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Erik Fabrin

Fhv. borgmester (V), Rudersdal, fhv. formand for KL
handelseksamen (Niels Brock)

0:000:00