Om  
Pernille Halberg Salamon
Kristian Vendelbo

KL hyrer kommunaldirektør som ny direktør for Komponent

Pernille Halberg Salamon bliver ny direktør for kommunernes fælles udviklingscenter, Komponent. Salamon har årevis af erfaring som topleder i to kommuner og ledende positioner i centraladministrationen. Senest kommer hun fra en stilling som kommunaldirektør i Hørsholm Kommune.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Det er en erfaren topleder, der skal stå i spidsen for kommunernes fælles udviklingscenter, Komponent.

Pernille Halberg Salamon tiltræder stillingen som direktør for Komponent den 1. februar 2024, oplyser KL i en pressemeddelelse.

"Med Pernille i direktørstolen får vi en stærk kommunal profil, som har et indgående kendskab til den kommunale virkelighed og de behov, der er i kommunerne for rådgivning, uddannelse og kompetenceudvikling," udtaler administrerende direktør i KL, Kristian Vendelbo.

Salamon har årevis af erfaring som blandt andet kontorchef i centraladministrationen og kommunal topleder, senest om kommunaldirektør i Hørsholm Kommune.

Før det var hun direktør for blandt andet kultur, fritid og turisme i Gribskov Kommune.

"Jeg har allerede arbejdet tæt sammen med Komponent i flere år – både som bestyrelsesmedlem og kunde i butikken – og jeg kender Komponent som en inspirerende og professionel virksomhed. Jeg glæder mig meget til at styrke Komponents arbejde yderligere sammen med kommunerne, Komponents dygtige folk og bestyrelsen,” siger kommende direktør for Komponent, Pernille Halberg Salamon.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Halberg Salamon

Direktør, Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1996)

Kristian Vendelbo

Adm. direktør, KL, formand for udviklingscentret Komponent
cand.polit. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00