Om  
Sebastian Mernild

Klimaprofessor bliver leder af SDU's klimasatsning

Klimaprofessor Sebastian Mernild skal stå i spidsen for SDU's til dato største satsning inden for klima, bæredygtighed og grøn omstilling. Han ansættes som leder af SDU’s klimacenter og prorektor på SDU.

Foto: SDU
Laura Bejder Jensen

SDU har fundet lederen til sit nye klimacenter SDU Climate Cluser. Valget er faldet på den internationalt anerkendte klimaprofessor Sebastian Mernild. 

Det skriver SDU i en pressemeddelelse

Som leder af klimacentret skal Sebastian Mernild lede SDU's største forskningsmæssige satsning nogensinde inden for klima, bæredygtighed og grøn omstilling.

"Verden efterspørger en stigende klimamæssig og bæredygtig forståelse, integration og løsninger, såvel adfærdsmæssigt som teknologisk, og jeg glæder mig til at stå i spidsen for at udvikle SDU's Climate Cluster, som kan være væsentlig bidragyder til netop det," siger Sebastian Mernild og tilføjer: 

"I et excellent og tværfagligt forsknings- og undervisningsmiljø vil vi skabe videnskabelige gennembrud – til værdi for samfundet."

Sebastian Mernild har indtil videre været konstitueret leder af klimacentret og prorektor på SDU. Nu har et enigt ansættelsesudvalg valgt at fastsætte ham i stillingen.

Ansættelsesudvalget lægger særlig vægt på, at Mernild er en både visionær og ambitiøs leder, der samtidig har en stærk faglighed til at løfte klimacentret til højeste internationale niveau.

"Vi får ikke en bedre person til at stå i spidsen for SDU's tværvidenskabelige klimasatsning end Sebastian Mernild. Han har kompetencer, viden og et netværk inden for feltet i verdensklasse," lyder det fra Jens Ringsmose, rektor på SDU.

Sebastian Mernild har tidligere været administrerende direktør for det anerkendte forskningsinstitut Nansen Center og professor på universitetet i Bergen.

Derudover var han medforfatter på FN's klimapanels seneste store rapport, som udkom sidste år.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sebastian Mernild

Professor i klimaforandringer og glaciologi, leder af SDU Climate Cluster, forfatter, FN’s klimapanel (IPCC).
kaptajn af reserven, ph.d. (Københavns Uni. 2006), dr.scient. (Københavns Uni. 2016)