Om  
Martin Exner

Kodepiraternes kaptajn modtager IT-Prisen

Martin Exner modtager IT-Prisen 2017. Han får prisen, fordi han på tre år har gjort Coding Pirates, som tilbyder børn og unge i alderen 7-17 introduktion og hjælp til kodning, til en landsdækkende forening med mellem 1.500 og 1.700 medlemmer.

Mikkel Bødker Olesen

Det blev Martin Exner, der modtog IT-Prisen 2017, der hvert år udgives af Danmarks største brancheforening for IT-virksomheder, IT-Branchen, skriver Berlingske. Vinderen står bag foreningen Coding Pirates, der for tre år siden startede med at tilbyde børn og unge i alderen 7-17 muligheden for at lære kodning.

I løbet af de tre år har foreningen fået et sted mellem 1.500 og 1.700 medlemmer, der hver uge får to timers undervisning i kodning af omkring 700 frivillige. I alt er der i Danmark nu 50 lokale Coding Pirates-klubber landet over.

Martin Exner er egentlig uddannet folkeskolelærer i 2010, men valgte at studere IT og blev i 2013 kandidat fra Aalborg Universitet. Det var i løbet af sit afsluttende projekt på Aalborg Universitet, at Martin Exner begyndte at lege med tanken om Coding Pirates, som nu har indbragt ham IT-prisen 2017.

Priskomitéen bag IT-prisen begrunder valget af Martin Exner således:

"Martin Exner hædres for sin enestående indsats for, at kommende generationer af børn og unge ikke blot bliver forbrugere af teknologi, men kreative og innovative skabere. Dermed sår Martin Exner frøet til fremtidens succesfulde opfindere, udviklere og entreprenører. Martin Exners store autenticitet og stærkt smittende engagement har været afgørende i forhold til, at det er lykkedes at skabe en samfundsmæssig debat om og forståelse for vigtigheden af, at børn lærer at være kreative og skabende med IT."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Exner

Konsulent, Future Classroom Lab, grundlægger, Coding Pirates og Coding Class, medvært, DR Ultra:Bit CAMPS
MA, informationsteknologi (Aalborg Universitet, 2012)

0:000:00