Københavns budget er landet: Milliardløft til socialområdet, flere el-biler og københavnerbonus

Et bredt flertal af politikerne på Københavns Rådhus er torsdag eftermiddag blevet enige om en budgetaftale, der fordeler godt 45 milliarder kroner. Se hvad pengene skal gå til her.  

Alle partier på nær Konservative er med i årets budgetaftale på Københavns Rådhus. 
Alle partier på nær Konservative er med i årets budgetaftale på Københavns Rådhus. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Søren Dahl

Bonus til velfærdspersonale, flere hænder på hovedstadens bosteder, og langsommere biler i Københavns gader. 

Det er nogle af elementerne i den nye budgetaftale, som et bredt flertal af politikerne på Københavns Rådhus torsdag eftermiddag blev enige om. 

Aftalen fordeler godt 45 milliarder kroner, og er underskrevet af samtlige partier undtagen Konservative, der forlod forhandlingerne natten til torsdag. 

En af de store udskrivninger i budgettet er de godt 1,3 milliarder kroner, som partierne er blevet enige om at tildele socialområdet over de næste fire år.

Her skal pengene blandt andet bruges på at øge antallet af medarbejdere, og sikre en forbedret sundhedsindsats på bosteder for udsatte og handicappede borgere. 

Socialdemokratisk overborgmester Lars Weiss er "svært tilfreds" med den nye budgetaftale. 

"Jeg er stolt over, at vi har fokus på kernevelfærden i den her aftale. Der er ingen store prestigeprojekter eller blinkende bænke, men vi sikrer bedre service til de grupper i vores by, der har mest brug for det. Ældre, børn og socialt udsatte. Derfor mener jeg, at pladen er fuld," siger Lars Weiss til Altinget.

Hele budgetaftalen kan læses her

Københavnerbonus mindre end håbet

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024