Om  
Peter Stensgaard Mørch
Anna Mee Allerslev

Ny chef skal styrke den juridiske ledelse i København efter lokalesag

På Københavns Rådhus skal der ansættes en ny juridisk kontorchef. Beslutningen er truffet efter sagerne om politikeres gratis lån af festlokaler.

Kiki Qvistgaard

"På baggrund af sagen om lokaleudlån på rådhuset er det min vurdering, at der er behov for at styrke den juridiske ledelse i BR-sekretariatet."

Sådan siger den administrerende direktør for Økonomiforvaltningen på Københavns Rådhus Peter Stensgaard Mørch ifølge Politiken i en pressemeddelelse.

Rådhuset har besluttet at ansætte en ny juridisk chef, efter det er kommet frem, at politikere som Anna Mee Allerslev (R) og Cecilia Lonning-Skovgaard (V) har lånt festlokaler vederlagsfrit.

En sag, der var med til at koste Anna Mee Allerslev posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester og spidskandidat for Radikale. 

Det er Borgerrepræsentationens sekretariat, der har ansvaret for at vejlede politikerne i de gældende regler, og Økonomiforvaltningen i kommunen har efterfølgende konkluderet over for Ankestyrelsen, at det var i strid med reglerne at udlåne lokaler til Borgerrepræsentationens medlemmer.

"Jeg er tilfreds med, at den juridiske ledelse i BR-sekretariatet styrkes. Det har der vist sig et behov for, så vi undgår fejl i fremtiden," siger Københavns nyligt genvalgte overborgmester Frank Jensen (S) ifølge Politiken. 

Stillingen som juridisk chef ventes at blive slået op snart.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Stensgaard Mørch

Viceadm. direktør, PensionDanmark, kommende adm. direktør (15/8-24)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2003)

Anna Mee Allerslev

Fhv. beskæftigelses- og integrationsborgmester (R), Københavns Kommune
ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2005), cand.jur. (Københavns Uni. 2016)

0:000:00