Om  
Marie Stærke

Køges borgmester modtager Folkemødets dialogpris

Marie Stærke modtager Dialogprisen 2022 på Folkemødet. Hun har været borgmester i Køge siden 2018 og er næstformand for Socialdemokratiet.

Marie Stærke modtog Dialogprisen lørdag aften på Folkemødets hovedscene i Allinge. Prisen blev uddelt af Folkemødets formand, Vibe Klarup.
Marie Stærke modtog Dialogprisen lørdag aften på Folkemødets hovedscene i Allinge. Prisen blev uddelt af Folkemødets formand, Vibe Klarup.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

Køges borgmester Marie Stærke (S) kan tage hjem fra årets Folkemøde på Bornholm med Dialogprisen 2022 i tasken.

Hun modtog prisen lørdag aften på Folkemødets hovedscene i Allinge.

Marie Stærke vinder prisen, "fordi hun formår at være en repræsentant for borgerne i Køge, hvor alle føler, at de kender hende. Hun er en repræsentant for borgerne og tilgængelig på de sociale medier, såvel som til torvedag i byen," lyder det i begrundelsen.

Marie Stærke blev borgmester i Køge Kommune i 2018 og blev næstformand i Socialdemokratiet efter Frank Jensens afgang på posten i 2020.

Dialogprisen uddeles hvert år til en politiker, der i særlig grad har lyttet, været i dialog og ladet sig påvirke af debatten i det forgangne år samt under Folkemødet.

Ud over hende var fire andre politikere nomineret til prisen i år: Borgmester i Helsingør Benedikte Kiær (K), medlem af Københavns Borgerrepræsentation Christopher Røhl (R), europaparlamentariker Kira Marie Peter-Hansen (SF) og folketingsmedlem Marie Bjerre (V).

Dialogprisen har været uddelt siden 2013 og er skabt af Foreningen Folkemødet, Lead Agency, Dansk Folkeoplysnings Samråd og Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Aaja Chemnitz Larsen, folketingsmedlem for Inuit Ataqatigiit, vandt Dialogprisen 2021.

Vindere af Dialogprisen

2021: Aaja Chemnitz Larsen

2019: Christina Krzyrosiak Hansen

2018: Jacob Mark

2017: Liselott Blixt

2016: Uffe Elbæk

2015: Ida Auken

2014: Pia Olsen Dyhr

2013: Esben Lunde Larsen

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Marie Stærke

Borgmester (S), Køge Kommune, næstformand, Socialdemokratiet
BA i Historie, Dansk og Engelsk

0:000:00