Uffe Elbæk
Regeringstoppens konklusion har været, at man lige så godt kunne slippe af med Elbæk nu - frem for at trække pinen yderligere ud, vurderer Erik Holstein. (Foto: Klaus Holsting)

Kommentator: Elbæk var blevet en belastning

5. december 2012 kl. 16:36
FARVEL: Kulturminister Uffe Elbæk var efter samrådet tirsdag blevet en belastning for regeringen, mener Altinget.dks kommentator Erik Holstein.
| Flere
Efter flere dages massivt mediepres er det ikke en overraskelse, at Uffe Elbæk nu opgiver posten som kulturminister, mener Altinget.dks politiske kommentator, Erik Holstein.

"Det var en større overraskelse, at Uffe Elbæk blev valgt til kulturminister, end at han nu må gå. Ved sin udnævnelse blev han anset som en politisk amatør, og det indtryk har han til fulde levet op til," siger han.

Tirsdag var Uffe Elbæk i et langt samråd om Kulturministeriets arrangementer på skolen AFUK, hvor Elbæk tidligere selv har været bestyrelsesmedlem. Erik Holstein påpeger, at det samråd kun skabte nye problemer for Elbæk.

"Efter det pinagtige samråd tirsdag var Elbæk 'a lame duck'. Hans oplysninger om sagen virkede som et klodset forsøg på vildledning, og det provokerede Enhedslisten, der til syvende og sidst skulle redde ham," siger han.

På samrådet blev det besluttet, at Rigsrevisionen skal undersøge Elbæks arrangementer på AFUK. Den undersøgelse vil trække ud i månedsvis.

"I regeringstoppen har man tydeligvis konkluderet, at man lige så godt kunne slippe af med den belastede kulturminister nu - i stedet for at trække pinen ud et halvt år og vente på, at Elbæk eventuelt måtte gå som følge af hård kritik fra Rigsrevisionen," siger Erik Holstein.

 

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK