Kommuner vil have højere anlægsloft trods advarsler om overophedning

Kommunerne vurderer et stigende anlægsbehov næste år, og derfor kræver KL i de aktuelle økonomiforhandlinger et højere anlægsloft i 2022. Vismænds advarsler om risiko for overophedning bør ikke have betydning, mener KL-formand Jacob Bundsgaard (S). 

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Kommunerne har også næste år brug for et forhøjet anlægsloft til at dække behovet for investeringer i bygninger og veje.

Det siger de i hvert fald selv ifølge en rundspørge, som KL’s nyhedsbrev, Momentum, har lavet blandt kommunernes økonomichefer.

Her lyder svaret, at kommunerne næste år skal bruge hele 24,8 milliarder kroner på anlægsudgifter. Dermed lægger de op til et markant højere anlægsbudget end i både 2021 og 2020, hvor anlægsloftet blev suspenderet på grund af coronakrisen.

”Vi har et stort behov for både at kunne lave tidssvarende rammer om vores velfærd i kommunerne. Det kræver anlægsinvesteringer,” siger KL-formand, Jacob Bundsgaard (S).

{{toplink}}
Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Kravet fra kommunerne kommer som en del af kommunernes verserende økonomiforhandlinger med regeringen.

Her vil regeringen stik imod kommunernes ønske gå efter at sænke det ekstraordinært høje anlægsloft, fortalte finansminister Nicolai Wammen (S) i forbindelse med præsentationen af den seneste udgave af Økonomisk Redegørelse.

Det kan der være stor fornuft i, vurderede De Økonomiske Råd, Vismændene, i deres seneste rapport om tilstanden af dansk økonomi, der blev præsenteret tirsdag.

Der er nemlig så godt gang i økonomien og særligt i bygge- og anlægsbranchen, at der er reel risiko for overophedning, advarer Vismændene.

0:000:00