Om  
Pernille Weiss

Konservativ kovending: Vælgerforening vil alligevel ikke støtte Pernille Weiss

Fredag indstillede Konservatives vælgerforening i Silkeborg Pernille Weiss som konservativ spidskandidat til EU-valget. Tirsdag er støtten trukket tilbage.

Pernille Weiss har siden 2019 siddet i EU-Parlamentet for Konservative.
Pernille Weiss har siden 2019 siddet i EU-Parlamentet for Konservative.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad Overgaard

Konservatives vælgerforening i Silkeborg indstiller alligevel ikke Pernille Weiss til genvalg som konservativ spidskandidat til EU-valget i 2024.

Det oplyser partiet til Altinget. 

Det sker blot få dage efter, at Konservatives vælgerforeninger i Silkeborg og på Fanø trodsede partilinjen og i en fælles pressemeddelelse erklærede deres støtte til Pernille Weiss, der ellers blev droppet som spidskandidat af partiet tidligere på sommeren, fordi en intern undersøgelse påviste et dårligt arbejdsmiljø under hendes ledelse. De problemer har Ekstra Bladet og Altinget tidligere beskrevet.

I den anledning opfordrede partiformand Søren Pape Poulsen Pernille Weiss til at trække sig fra sin nuværende plads i Parlamentet, men det har hun nægtet. 

Læs også

Altinget har forsøgt at få uddybet kovendingen med en kommentar fra Silkeborg-vælgerforeningens formand, Jørn Ravn, men han oplyser i en sms, at han for nuværende ikke har nogen kommentarer. "Vi er i dialog internt," skriver han.

Da indstillingen var indsendt af vælgerforeningen i Silkeborg, betyder retræten, at der ikke længere er en indstilling af Pernille Weiss som kandidat. Hvis vælgerforeningen i Fanø fortsat ønsker at støtte hendes kandidatur, skal afdelingen selv indsende en indstilling. Det er endnu uvist, om det vil blive gjort. 

Pernille Weiss har siddet i Europa-Parlamentet for Konservative siden 2019.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Weiss

MEP (K)
sygeplejerske, cand.scient. i sundhedsvidenskab (SDU 2004), master i ledelse og innovation (CBS), certificeret sexolog

0:000:00