Konservative forlader regeringsforhandlingerne

Søren Pape Poulsen meddeler, at Konservative ikke længere er en del af de igangværende forhandlinger om en ny regering.

Mette Frederiksen (S) leder fortsat regeringsforhandlingerne, og Venstre sidder stadig med om bordet i drøftelserne om en regering over midten.
Mette Frederiksen (S) leder fortsat regeringsforhandlingerne, og Venstre sidder stadig med om bordet i drøftelserne om en regering over midten. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Kasper Valentin Poulsen

Søren Pape Poulsen (K) har i et opslag på Facebook meddelt, at Konservative forlader regeringsforhandlingerne.

"Jeg vil gerne kvittere for ærlige og åbne drøftelser med Mette Frederiksen i de seneste uger," lyder det fra Søren Pape Poulsen.

På trods af de "ærlige og åbne drøftelser" mener partiformanden ikke, at et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet vil være berettiget taget partiets løfter under valgkampen i betragtning.

"Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og det, jeg har sagt, om en sådan regering. Politik handler i høj grad også om troværdighed," skriver Pape i opslaget på Facebook og fortsætter:

"Jeg har derfor indstillet til den konservative folketingsgruppe, at vi ikke går i regering med Socialdemokratiet. Den indstilling bakkes enstemmigt op af folketingsgruppen."

Læs også

Selvom Konservative ikke ønsker at indgå i en regering med Socialdemokratiet, er de "enige om, at Danmark står over for en række udfordringer”. For eksempel sikkerhedspolitikken, på sundhedsområdet, ældreområdet og manglen på arbejdskraft.

Derfor er Konservative også indstillet på at løse problemerne gennem samarbejde i Folketinget. Det er ifølge formanden "heldigvis muligt at samarbejde, uden at man slår pjalterne sammen med Socialdemokratiet i en regering”.

Med Konservatives exit er der nu seks partier tilbage i forhandlingerne om en ny regering. Herunder SF, Radikale, Venstre, Moderaterne, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

Fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) er fortsat kongelig undersøger og leder forhandlingerne, hvor Venstre med Jakob Ellemann-Jensen (V) i spidsen stadig sidder med om bordet i drøftelserne om en regering over midten.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Pape Poulsen

Partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Jakob Ellemann-Jensen

Vicestatsminister og forsvarsminister, partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)