Konservative runder 10.000 medlemmer

MEDLEMSVÆKST: November blev en god måned for De Konservative. Partiet blev tredjestørst ved kommunalvalget og er nu igen oppe på 10.000 medlemmer. Ifølge gruppeformand er den fornyede interesse opstået, efter K gik i regering.

I forbindelse med kommunalvalget tog Søren Pape (K) rundt i landet for at besøge Konservative kandidater, medlemmer og vælgere. Her er han i Lyngby, hvor borgmester Sofia Osmani præsenterede ham for C-Bamsen Magnus.
I forbindelse med kommunalvalget tog Søren Pape (K) rundt i landet for at besøge Konservative kandidater, medlemmer og vælgere. Her er han i Lyngby, hvor borgmester Sofia Osmani præsenterede ham for C-Bamsen Magnus.Foto: /ritzau/Jacob Ehrbahn
Ninna Gøbel Rønberg

Konservative kan glæde sig over, at partiet er stoppet med at bløde vælgere, og det er kun anden gang siden 2001.

De nyeste tal viser, at Konservative netop har rundet 10.000 medlemmer.

Siden årtusindskiftet er det ellers kun gået en vej for medlemstallet – nemlig tilbage. Dog havde partiet en lille fremgang i 2005 i forhold til året før, men i 2006 fortsatte tilbagegangen.

Bundniveauet blev nået i 2016 med 9402 konservative partimedlemmer. Til sammenligning havde partiet i 2001 over 22.000 medlemmer. Selvom der stadig er lang vej op til det medlemstal, så glæder Konservatives gruppeformand, Mette Abildgaard, sig over fremgangen:   

”Vi har oplevet en meget markant fornyet interesse for vores parti, efter vi gik i regering for et år siden. Det kan i allerhøjeste grad også mærkes på medlemstallet, og vi har alene i år fået over 700 nye medlemmer, så vi netop nu har rundet de 10.000," siger Mette Abildgaard i en skriftlig kommentar. 

"Det er vi selvfølgelig utroligt glade for, og nu handler det om at aktivere og engagere dem. Allerede i næste uge får jeg 100 af dem på besøg på Christiansborg til rundtur og politisk debat, og jeg glæder mig til at lære dem bedre at kende,” fortsætter hun. 

Personlig velkomst 
Konservatives folketingsmedlemmer ringer selv rundt til de nye medlemmer og byder dem velkommen. Og november har været travl med 224 indmeldelser, hvilket er de fleste indmeldelser på én måned siden september 2001.    

Ifølge partiet er en af de flittigste til at ringe rundt Mette Abildgaard, og hun fortæller, at særligt én ting går igen, når hun har de nye medlemmer i røret.

”De siger, at de er glade for at se, at vi igen er i regering, at vi tager ansvar og får ting igennem på erhvervs-, social- og retsområdet, og så støtter de overordnet set Søren Papes linje. Det er en fornøjelse at byde så mange glade og positive konservative medlemmer velkommen på holdet,” siger hun. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Abildgaard

MF og politisk ordfører (K), formand for Statsrevisorerne
cand.soc. i offentlig forvaltning og kommunikation (Roskilde Uni. 2013)

0:000:00