Konservativt drama i Sydjylland

29. august 2011 kl. 11:18
MANDATER: Konservative står til kun at få ét mandat i Sydjyllands Storkreds. Dermed er der lagt op til et trekantsdrama mellem Charlotte Sahl-Madsen, Carina Christensen og Mike Legarth.
| Flere
Et trekantsdrama. Sådan må situationen for Konservative i Sydjyllands Storkreds betegnes.

Hvis tilbagegangen i meningsmålingerne holder stik på valgdagen, får partiet nemlig kun ét mandat i kredsen, hvor tre markante politikere stiller op.

Det viser Altingets seneste geografiske prognose fra valgforsker og professor Søren Risbjerg Thomsen om mandatfordelingen i de enkelte storkredse. Prognosen er baseret på de allerseneste meningsmålinger lige op til og omkring valgudskrivelsen.

Prognosen viser, at Konservative i Sydjylland mister det ene af de to kredsmandater, som partiet fik ved folketingsvalget i 2007.

Det betyder, at de tre profiler Carina Christensen, Mike Legarth og Charlotte Sahl-Madsen skal kæmpe om kun ét mandat.

Charlotte Sahl-Madsen blev udpeget til videnskabsminister ved rokaden i februar 2010, men er ikke medlem af Folketinget.

Carina Christensen har tidligere været familieminister, transportminister og kulturminister, men mistede sin ministertitel i 2010. I januar 2011 blev hun udnævnt til politisk ordfører for Konservative.

Den tredje profil er partiets skatte- og finansordfører, Mike Legarth, som også er kendt i lokalområdet som tidligere borgmester i Vamdrup.

Læs Altingets bud på sammensætningen af det nye Folketing her (kræver abonnement).

 

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK