Korruptionsanklaget tidligere næstformand i EU-Parlamentet sendes i husarrest

Den korruptionsanklagede tidligere næstformand for Europa-Parlamentet, Eva Kaili, udstyres med en fodlænke og rykker fra sin fængselscelle i Bruxelles til husarrest i sin lejlighed en spytklat fra parlamentet. 

Græske Eva Kaili, der er under anklage for korruption i den såkaldte Qatargate, flyttes fra sin celle i Bruxelles til husarrest i stedet. 
Græske Eva Kaili, der er under anklage for korruption i den såkaldte Qatargate, flyttes fra sin celle i Bruxelles til husarrest i stedet. Foto: Eric Vidal/AFP/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Den korruptionsanklagede tidligere næstformand i Europa-Parlamentet, græske Eva Kaili, bliver flyttet fra sin fængselscelle i Haren-fængslet i Bruxelles til husarrest. 

Det skriver Politico

Den græske kendispolitiker Eva Kaili, der var en af de første anholdte i den verserende korruptionsskandale i Europa-Parlamentet, har siddet fængslet i Bruxelles siden december måned. 

I Belgien har myndighederne nu besluttet, at Kaili i stedet kan bytte sin fængselscelle ud med husarrest, mens den forestående retssag forberedes. En retssag, der ikke just er på bedding ifølge Politico. 

Hun har siden sin anholdelse nægtet sig skyldig i alle anklagerne om korruption. 

Qatargate

Sammen med en række andre parlamentarikere og rådgivere står Eva Kaili anklaget for korruption i den såkaldte Qatargate. 

Her er de under anklage for at have modtaget penge og gaver fra blandt andre Qatar og Marokko mod at udøve indflydelse på EU-lovgivning. En korruptionssag, der af flere spås til at vokse i sit omfang

De øvrige anholdte i sagen er undervejs blevet udstyret med en elektronisk fodlænke i husarrest, hvilket efterlod Eva Kaili som den eneste, der fortsat sad bag tremmer. Hun gør nu de øvrige korruptionsanklagede EU-folk selskab i husarrest, skriver Politico. 

Europa-Parlamentet besluttede i december efter anholdelsen af Eva Kaili at fratage hende næstformandsposten i parlamentet.  

I stedet blev den luxembourgske, socialdemokratiske parlamentariker Marc Angel valgt som ny næstformand.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Eva Kaili

Medlem, Europa-Parlamentet
Kandidat i Internationale og Europæiske anliggender (Piraeus Universitet)

Marc Angel

Næstformand, Europa-Parlamentet, medlem af Europa-Parlamentet

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024