KORT: Se ventetiden ved huslejenævnet i din kommune

KORT: Fra 37 til 257 dage. Så vidt spænder ventetiden ved landets huslejenævn. Se et danmarkskort over sagbehandlingstiden i alle kommuner her.

En del af livet i København er boligskift. Når der går noget galt mellem boligejere og udlejere, og Københavns Huslejenævn skal afgøre sagen, kan afgørelsen lade vente længe på sig.
En del af livet i København er boligskift. Når der går noget galt mellem boligejere og udlejere, og Københavns Huslejenævn skal afgøre sagen, kan afgørelsen lade vente længe på sig. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Jacob Pedersen Maria Neergaard Lorentsen

Der er stor forskel på, hvor lang tid boligejere og udlejere i henholdsvis København og Århus skal vente på at få afgjort sager i huslejenævnet.

Mens borgerne i Rebild gennemsnitligt venter 32 dage, må borgere i Næstved gennemsnitligt vente hele 257 dage på en afgørelse. 

Det kan man se på en oversigt over sagsbehandlingstiden i de danske huslejenævn, der fremgår af et svar fra boligminister Kaare Dybvad (S) til Folketingets Boligudvalg fra 19. november sidste år.  

På landkortet forneden kan du se, hvor lang sagsbehandlingstiden gennemsnitligt er i hver af landets 80 huslejenævn. Jo grønnere kommunen er, desto længere er sagsbehandlingstiden. 

DokumentationPolitik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion