Krab-Johansen skal stå i spidsen for Berlingske Media

JOBNYT: Anders Krab-Johansen forlader direktør- og chefredaktørstilling på Børsen til fordel for en direktørpost hos Berlingske Media.

Ny mand i spidsen for Berlingske Media er Anders Krab-Johansen.
Ny mand i spidsen for Berlingske Media er Anders Krab-Johansen.
Anders Redder

Børsen-chef Anders Krab-Johansen skal fremover stå i spidsen for Berlingske Media, skriver mediekoncernen i en pressemeddelelse. 

På posten som administrerende direktør afløser Anders Krab-Johansen Mette Maix, der i stedet bliver direktør hos Flying Tiger-koncernen.

Som direktør for Berlingske Media får Anders Krab-Johansen det overordnede ansvar for driften af en mediekoncern, der driver bl.a. Berlingske, BT, Metroxpress, Weekendavisen og Radio24syv. 

"Vi er en medievirksomhed, og forandringer er en del af vores hverdag både i strategien og i produkterne. Derfor er det vigtigt med et stærkt publicistisk lederskab, og det får vi med Anders," siger Kim Graven-Nielsen, bestyrelsesformand for Berlingske Media, ifølge en pressemeddelelse.

Nye midlertidige chefer på Børsen
Tilbage på Børsen roser Bonnier-chef Karmo Kaas-Lutsberg den nye Berlingske-chef for hans bidrag til avisens redaktionelle og økonomiske status: 

"Anders har været en stærk leder både på den redaktionelle del og på den kommercielle og finansielle del i sin tid på Børsen og har bidraget signifikant til Børsens succes redaktionelt og har skabt flotte økonomiske resultater," siger Karmo Kaas-Lutsberg ifølge Børsen om Anders Krab-Johansen, der nåede godt syv år i spidsen for den lyserøde avis.

Samtidig melder Børsen, at processen med at finde en ny direktør og chefredaktør går i gang snarest. I mellemtiden overtager Allan Hansen posten som administrerende direktør, mens chefredaktørstolen midlertidigt skal udfyldes af Jørgen Andresen.

Anders Krab-Johansen er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har en mastergrad i journalistik fra Columbia University.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Krab-Johansen

Koncernchef og udgiver, Berlingske Media
journalist (Columbia Uni. 1994), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1995)

Mette Maix

Adm. direktør i Rosendahl, fhv. adm. direktør, Flying Tiger Copenhagen
cand.negot. (SDU 1994)

0:000:00