laege
PLO forsøger blot at forhale processen frem mod en ny overenskomst, mener Jens Stenbæk (V) fra Danske Regioner. (Foto: colourbox)

Krag afviser at forlænge overenskomst yderligere

19. juni 2013 kl. 3:09
OVERENSKOMST: Regionerne og sundhedsminister Astrid Krag (SF) afviser PLO's forslag om at forlænge den nuværende overenskomst med PLO med to år i stedet for kun ét.
| Flere

Klart nej, sådan lyder svaret fra Danske Regioner og sundhedsminister Astrid Krag (SF) til PLO-forslaget om, at et eventuelt indgreb skal forlænge den nuværende overenskomst med to år i stedet for et.  

LÆS: Dibbern: Behov for et ekstra år

PLO's formand, Henrik Dibbern, foreslår, at den forlængede periode skal sikre tid til, at et ekspertudvalg kan komme med anbefalinger til en ny overenskomst, som PLO og regionerne skal forhandle på plads, efter regeringens indgreb er vedtaget.

Sundhedsminister Astrid Krag er positiv over for, at et udvalg skal se på fremtiden for almen praksis. Men tidsplanen skal fortsat være sådan, at regionerne og PLO skal have en ny overenskomst klar 1. september 2014. 

"Jeg synes, det er en god ide med et udvalg, som skal diskutere fremtiden for almen praksis, og det arbejde ønsker jeg at invitere PLO med i. Men jeg mener, det vil være helt forkert at lade den udviklingsproces sætte overenskomstforhandlingerne i stå i to år," skriver Astrid Krag til Altinget.

Hun afviser også Henrik Dibberns ide om, at de praktiserende læger i den to-årige forlængelse får flere penge for at løfte flere opgaver. 

Stenbæk: Endnu et forhalingsforsøg fra PLO
Formanden for Regionernes Lønnings- og Takstnævn, Jens Stenbæk, er endnu mere kontant i sin afvisning. PLO forsøger blot at holde længst muligt på en guldrandet aftale, mener han.

"PLO har jo aldrig villet forhandle, men kun forhale processen, ligesom de har været ærlige omkring, at de i dag har en god og attraktiv overenskomst, som de nok aldrig får bedre. Så kan de undgå en ny overenskomst i to år, er det da en sejr for PLO, men ikke for patienterne," siger Jens Stenbæk. 

Henrik Dibbern har givet udtryk for, at han frygter, at Danske Regioner vil stå med korslagte arme ved nye forhandlinger efter et indgreb. Men det afviser Jens Stenbæk.

"Vi har brug for en modernisering for at skabe bedre sammenhæng i patientforløbene, og vi er klar til at forhandle, dagen efter loven er vedtaget," siger Jens Stenbæk.

 

 
Altinget | Sundhed

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK