Krag afviser PLO's frygt for skjulte ekstraopgaver

KONFLIKT: Sundhedsministeren afviser PLO's anklage om, at regionerne med regeringsindgrebet kan give de praktiserende læger ekstra opgaver uden betaling. PLO kan dog ikke påvise, hvor i lovforslaget det står.
Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Regeringens indgreb i almen praksis vil betyde, at de praktiserende læger kan blive pålagt flere opgaver imod deres vilje. Sådan har det lydt igen og igen fra PLO's formand, Henrik Dibbern, og PLO's direktør på de seneste.

En melding, de har fastholdt, også efter at sundhedsminister Astrid Krag (SF) offentliggjorde det reviderede lovforslag, der nu er fremsat i Folketinget.

Astrid Krag forstår dog ikke, at man fra PLO's side fastholder, at lovforslaget gør det muligt at presse nye arbejdsopgaver ned over de praktiserende læger uden deres accept.

"PLO har beskyldt lovforslaget for at åbne op for nye opgaver uden om aftalesystemet. Det har aldrig været intentionen," skriver Astrid Krag i et skriftligt svar til Altinget.dk. Hun fortsætter:

PLO har beskyldt lovforslaget for at åbne op for nye opgaver uden om aftalesystemet. Det har aldrig været intentionen.

Astrid Krag (SF)
Sundhedsminister

"Jeg har forsøgt at komme bekymringerne i møde ved at lade det fremgå soleklart af bemærkningerne, at der ikke bliver pålagt de praktiserende læger nye opgaver fra regioner og kommunernes side, uden man aftaler implementering og om nødvendigt ressourcer med PLO."

Astrid Krag understreger dermed, at lægerne ikke kan tvinges til at påtage sig nye opgaver. 

PLO: Svar er på vej
Selv om det er en af PLO's største anker ved indgrebet, har PLO over for Altinget.dk ikke kunnet udpege, hvor i lovforslaget man kan læse, at regionerne vil kunne tvinge de praktiserende læger til opgaver ud over det aftalte. 

Ved redaktionens slutning havde PLO haft adgang til lovforslaget i et døgn. Ifølge PLO's pressechef er man på vej med et notat, der skal dokumentere PLO's påstand om, at lovforslaget kan betyde ekstraopgaver uden økonomisk kompensation.

Regeringens lovforslag skal førstebehandles i Folketinget mandag 3. juni.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Astrid Krag

MF (S), fhv. social- og ældreminister
student (Tørring Amtsgymnasium. 2001)

0:000:00