Krasnik er ny chefredaktør for Weekendavisen

NAVNENYT: Anne Knudsen stopper både som administrerende direktør og chefredaktør hos Weekendavisen. Martin Krasnik bliver ny chefredaktør for avisen.

Placeholder image
Foto: Claus Bech/Scanpix

Weekendavisen får Martin Krasnik som ny ansvarshavende chefredaktør.

Det oplyser Berlingske Media.

Han afløser mandag Anne Knudsen, der både forlader posten som chefredaktør og administrerende direktør.

45-årige Martin Krasnik kommer fra en stilling som journalist på Weekendavisen, hvor han også startede sin journalistkarriere som praktikant i 1995, og hvor han sidenhen var udlandsredaktør og korrespondent i Jerusalem og London.

Han ser nu meget frem til sin nye rolle.

”Weekendavisen gør noget, som de færreste aviser i verden prioriterer højt: Skriver godt, skarpt og underholdende om svært og vigtigt stof. Weekendavisens journalister kan noget helt særligt. Det er en meget stor ære at skulle styrke og udvikle Weekendavisen sammen med dem,” siger Martin Krasnik i en pressemeddelelse.

Udover Weekendavisen har Martin Krasnik også været ansat på DR2's nyhedsprogram Deadline fra 2003 til 2005 og igen fra 2012 til september 2016, hvor han vendte tilbage til Weekendavisen. Ind imellem Deadline-perioderne har Krasnik også været USA-korrespondent for Weekendavisen og været ansat hos TV 2 News som vært på magasinet Ellemann & Lykketoft.

Den afgående chefredaktør Anne Knudsen mener, at hendes afløser er et ”glimrende valg” til posten.

”Han har skrevet for avisen, siden han var ganske ung, og han er vellidt både blandt medarbejdere og læsere. Martin står som garant for Weekendavisens dyder; han er vidende, lysvågent interesseret i verden og fantastisk velskrivende,” siger Anne Knudsen i en pressemeddelelse.

Knudsen har styrket Weekendavisen
Anne Knudsens farvel til Weekendavisen betyder også, at Berlingske Medias administrerende direktør, Mette Maix, bliver administrerende direktør for Weekendavisen A/S.

Ifølge Mette Maix tager Weekendavisen afsked med en chefredaktør, der har været afgørende for avisens fremgang.

”Anne Knudsen har i sin rolle som ansvarshavende chefredaktør insisteret på at give avisens læsere den bedste journalistik i Danmark hver uge. Med hende i spidsen har Weekendavisen vist, at læserne gerne vil have velskrevne, interessante og overraskende historier – også på papir. Anne Knudsen har udviklet og styrket Weekendavisen ved at holde fast i den høje kvalitet og den eftertænksomme redigering,” siger Mette Maix.

Anne Knudsen fortsætter som skribent for Weekendavisen.


    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser