Kristendemokraterne er snart klar til valg

UNDERSKRIFTER: Med næsten 18.000 indsamlede underskrifter er partiet Kristendemokraterne godt på vej mod igen at blive opstillingsberettiget, viser nye tal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Når danskerne næste gang går til folketingsvalg – senest juni 2019 – ser det endnu en gang ud til, at Kristendemokraterne bliver et af partierne på stemmesedlen.

Partiet har nu indsamlet 17.992 underskrifter og mangler dermed kun 2.117 underskrifter for at blive opstillingsberettiget igen. Det fremgår af en oversigt over indsamlede underskrifter offentliggjort af Økonomi- og Indenrigsministeriet mandag.

Kristendemokraterne har ved de seneste fire folketingsvalg været opstillingsberettiget uden at blive valgt ind. Sidste gang partiet fik stemmer nok til at komme i Folketinget, var ved valget i 2005.

Ved seneste folketingsvalg 18. juni 2015 fik Kristendemokraterne med landsformand Stig Grenov i spidsen 0,8 procent af stemmerne. 

Nye Borgerlige er det eneste parti, der indtil videre i denne valgperiode har indsamlet nok underskrifter til at kunne stille op ved næste folketingsvalg. Pernille Vermunds parti nåede op på de gyldne 20.109 underskrifter i oktober 2016.

Danskernes Parti lægger sig som det parti, der har indsamlet næstflest underskrifter. 4.541 personer har skrevet under for partiet, der dog sidenhen har nedlagt sig selv.

Du kan se hele oversigten fra Økonomi- og Indenrigsministeriet her.

Forrige artikel Politisk overblik: Lange skoledage, EM-sølv og fængselsforslag Politisk overblik: Lange skoledage, EM-sølv og fængselsforslag Næste artikel Esben Lunde stopper som fiskeriminister Esben Lunde stopper som fiskeriminister