Debat

Kristent netværk: Vi vil ikke omvende homoseksuelle

REPLIK: LGBT+ Danmark skyder os i skoene, at vi foretager omvendelsesterapi af homoseksuelle fra kristne milljøer. Men det er direkte usandt, skriver Peter Nissen.

At være kristen homoseksuel kan være dobbelt stigmatiserende, skriver Peter Nissen.
At være kristen homoseksuel kan være dobbelt stigmatiserende, skriver Peter Nissen.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Peter Nissen
Formand for KNUS – Kristent Netværk omkring Udfordret Seksualitet

I et debatindlæg her på Altinget kommenterer Nicolaj Laue Juhl og Susanne Branner Jespersen fra LGBT+ Danmark Kristent Netværk omkring Udfordret Seksualitets (KNUS’) arbejde. Det glæder os, at LGBT+ Danmark interesserer sig for os og vores lille bidrag i den store regnbuefamilie. Vi kunne dog godt tænke os en mere dækkende opmærksomhed, som faktisk beskriver det, vi laver.

Vi hilser en saglig dialog omkring ’omvendelsesterapi’ og udskamning velkommen. Ligesom forfatterne tager vi stærkt afstand fra udskamning og terapeutiske overgreb. Det at være kristen homoseksuel kan være dobbelt stigmatiserende. Man risikerer at blive skudt alt muligt i skoene både fra personer tilknyttet LGBT+ miljøet og det samme fra etableret kristen side.

Direkte usandt
KNUS udøver ikke ’omvendelsesterapi’. Vi synes, det er uklart, hvad 'omvendelsesterapi' eller 'konverteringsterapi' er, og vi mener, det er helt forkert, at vi "direkte henviser til omvendelsesterapi".

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Det er direkte usandt, at KNUS foretager terapi. Vi er et fællesskab af mennesker, som deler historier og fælles problemstillinger. Vi glæder os sammen over vores kristne tro, og hvordan den kan være og er en positiv ressource i vores liv.

Citatet fra mig i indlægget er direkte taget ud af sammenhængen, og vi mener ikke, at sjælesorg kan sidestilles med det, som artiklen betegner som 'omvendelsesterapi'. Vi mener, det er udemokratisk og undertrykkende, hvis kristne ikke må dele historier og oplevelser med hinanden. Vi tror, at alle mennesker har brug for omvendelse i religiøs forstand fra mange ting i livet for eksempel bagtalelse, løgn og meget andet. Men vi tror ikke på, at man skal ’omvendes’ fra den seksuelle orientering, man har. Hverken gennem terapi eller andet.

 Vi tror, at alle mennesker har brug for omvendelse i religiøs forstand fra mange ting i livet for eksempel bagtalelse, løgn og meget andet. Men vi tror ikke på, at man skal ’omvendes’ fra den seksuelle orientering, man har.

Peter Nissen
Formand for KNUS – Kristent Netværk omkring Udfordret Seksualitet

Påstande uden hold i virkeligheden
KNUS er først og fremmest et arbejde blandt voksne, og vi supplerer vores fællesskab med undervisning til unge som et led i den demokratiske proces at bidrage med et nuanceret og mangfoldigt billede af et område, som har mange sider (ligesom en regnbue har).

Vi deler LGBT+ Danmarks ønske om netværk og rådgivning for LGBT+-personer og en saglig oplysning til danskerne om vores udfordringer. Vi deler kampen mod homofobi. Vi ligestiller ikke homoseksualitet, pornoafhængighed og pædofili, selvom vi får henvendelser på alle tre områder. Det er en påstand uden hold i virkeligheden.

Vi hilser derfor en respektfuld dialog velkommen, hvor fordomme og fjendebilleder nedbrydes. Noget kunne tyde på, at tiden er kommet til, at vi får etableret en dialog med LGBT+ Danmark, så vi kan lytte og lære af hinanden frem for at skabe fjendebilleder i medierne. Kære LGBT+ Danmark, I er hermed inviteret. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00