Om  
Kristian Jensen
Lars Aagaard Møller

Kristian Jensen forlader Udenrigsministeriet – skal være lobbyist for energisektoren

Den tidligere udenrigsminister skal være direktør for ny fusioneret energi-organisation. Dermed forlader han den politisk udpegede post som særlig repræsentant.

"Jeg er glad og stolt over, at kunne tiltræde som administrerende direktør for Green Power Denmark," siger Kristian Jensen i pressemeddelelsen.
"Jeg er glad og stolt over, at kunne tiltræde som administrerende direktør for Green Power Denmark," siger Kristian Jensen i pressemeddelelsen.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Kristian Jensens karriere som diplomat blev kort. Den tidligere Venstre-politiker forlader Udenrigsministeriet for at blive direktør for den fusionerede energiorganisation Green Power Denmark, der omfatter Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft.

Det bekræfter organisationen i en pressemeddelelse, som blev udsendt kort efter, at Altinget kunne berette om jobskiftet. 

"Jeg er glad og stolt over, at kunne tiltræde som administrerende direktør for Green Power Denmark. Intet er vigtigere lige nu end at sætte tempo på den grønne omstilling og elektrificeringen, og det er kernen i Green Power Denmarks arbejde. Det er på alle måder et drømmejob," siger Kristian Jensen i pressemeddelelsen

Kristian Jensen tiltrådte i sommeren 2021 som særlig repræsentant for Danmark med en mission om at sikre en dansk plads i FN's Sikkerhedsråd.

Dermed blev Kristian Jensen den første politisk udpegede repræsentant, efter at regeringen i en lynproces ændrede ordlyden i den relevante bekendtgørelse, sådan at det blev muligt at udpege ikke-diplomater til diplomatiske poster.

"Selv om det er svært at forlade Udenrigsministeriet, så forlader jeg det, som jeg har kaldt verdens sjoveste job for at tage fat på verdens vigtigste job: at sikre hurtig omstilling og konkurrencedygtig grøn energi. Med tanke på klimaets tilstand og sikkerhedssituationen i Europa er det tydeligt, at vi får travlt fra starten," siger Kristian Jensen.

Green Power Denmark blev etableret den 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft. Organisationen har for nuværende to kontorer i København og kontor i Aarhus og Bruxelles. I alt er der ca. 125 fuldtidsansatte.

Formanden for den fusionerede organisation, Jesper Hjulmand, kalder i pressemeddelelsen Kristian Jensen for "en yderst kompetent direktør til at stå i spidsen for Green Power Denmark og en samlet stærk energisektor, og vi glæder os til at få ham med om bord."

Kristian Jensen tiltræder efter nærmere aftale med Udenrigsministeriet, når han er frigjort for indgåede aftaler og senest ved udgangen af april. Kristian Jensen har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer.

{{toplink}}
Læs også

0:000:00