LA-ordfører: Hvis FN har et mål om mindre ulighed, er jeg uenig

FINANSLOV: Ole Birk Olesen (LA) var ikke klar over, at FN har et bæredygtighedsmål om, at der skal være mindre ulighed. Da han havde fået forklaret målet, erklærede han sig uenig med det. Se seancen fra finanslovsforhandlingerne her.

Henrik Axel Lynge BuchterToke Gade Crone Kristiansen

Finansordfører fra Liberal Alliance, Ole Birk Olesen, blev tirsdag klar over, at Danmark har forpligtiget sig til at reducere uligheden i forbindelse med FN's bæredygtighedsmål.

I første omgang måtte Ole Birk Olesen erkende, at han ikke var klar over, at FN havde sådan et mål. Da Josephine Fock havde forklaret ham om målet, erklærede han sig uenig med det.

"Oplyst om, at FN har bæredygtighedsmål for ulighedsudvikling i Danmark, vil jeg konstatere, at jeg er uenig med FN i, at uligheden ikke må blive lidt større i Danmark. Der er en række goder, som kan opnås i dansk økonomi, ved at vi fører en politik med lidt mindre økonomisk lighed i Danmark," sagde han.

Ifølge FN’s 10. verdensmål er Danmark forpligtet til at indkomsten for de laveste 40 procent skal hæves mere end gennemsnittet af befolkningens.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ole Birk Olesen

MF (LA), medlem af Borgerrepræsentationen, Københavns Kommune
journalist (DJH 1999)

0:000:00