LA Ungdom ekskluderer landsformand

LAU: Efter mistanke om overvågning af ungdomspartiets medlemmers konti på sociale medier har Liberal Alliance Ungdom endegyldigt valgt at ekskludere tidligere landsformand.

Stefan Roy Frederiksen (th.) sammen med Amanda Meiner-Madsen, der har været konstitueret formand, mens Stefan Roy Frederiksen har været suspenderet.
Stefan Roy Frederiksen (th.) sammen med Amanda Meiner-Madsen, der har været konstitueret formand, mens Stefan Roy Frederiksen har været suspenderet.Foto: Pressefoto
Amalie Bjerre Christensen

Tidligere landsformand for Liberal Alliance Ungdom Stefan Roy Frederiksen er blevet ekskluderet fra ungdomspartiet. Det skriver Ekstra Bladet.

Meldingen kommer, efter ungdomspartiet i weekenden afholdt landsmøde.

Her blev det besluttet, at Stefan Roy Frederiksen skulle ekskluderes fra partiet efter at være mistænkt for at have overvåget medlemmers mail og konti på sociale medier. En mistanke der i februar førte til en suspendering af ham som landsformand.

”Stefan (Roy Frederiksen, red.) valgte at anke suspenderingen, og så blev det fremlagt på landsmødet. Her har medlemmerne truffet den afgørelse, at Stefan ikke længere skal være medlem af Liberal Alliances Ungdom,” siger Søren Nielsen, Liberal Alliance Ungdoms nye formand, til Ekstra Bladet.

I starten af februar beskrev Altinget, at Stefan Roy Frederiksen i første omgang var suspenderet efter mistanken.

”Man skal stå til ansvar for sit kendskab til handlinger, og der er tilgået informationer fra en computer, der har stået tændt og tilgængelig på vores sekretariat,” sagde Stefan Roy Frederiksen til Altinget og tilføjede:

”Der er ikke foretaget systematisk overvågning. Der har ikke været nogen form for logging af koder eller information. Der har ikke været installeret noget fjernskrivebord. Der har været en computer åben og tilgængelig, og der er blevet tilgået informationer, og det har jeg kendskab til.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Stefan Roy Frederiksen

Fhv. formand, Liberal Alliances Ungdom
HHX (Zealand Business College. 2016)

0:000:00