LA Ungdom suspenderer landsformand

SUSPENDERET: LAU’s landsformand og formand for forretningsudvalget er suspenderet efter mistanke om overvågning af to medlemmers mail og konti på sociale medier. Ifølge formand er der tilgået informationer fra medlemmers computere.

Amanda Meiner-Madsen er konstitueret formand for Liberal Alliance Ungdom, efter landsformand Stefan Roy Frederiksen er blevet suspenderet.
Amanda Meiner-Madsen er konstitueret formand for Liberal Alliance Ungdom, efter landsformand Stefan Roy Frederiksen er blevet suspenderet.Foto: Pressefoto
Amalie Bjerre Christensen

Liberal Alliances Ungdom (LAU) har suspenderet landsformand Stefan Roy Frederiksen og formand for kampagneudvalget Mathias Werhsdorf.

Det oplyser ungdomspartiet i en pressemeddelelse.

Suspenderingen sker efter mistanke om, at de to formænd uretmæssigt skulle have haft adgang til to navngivne medlemmers mail og konti på sociale medier.

”Jeg er rigtig ærgerlig over, at vi skal se sådan en sag i LAU. Beskyldningerne mod Stefan Roy Frederiksen og Mathias Wehrsdorf er underbygget af flere medlemmer, og vi har som ledelse derfor ikke andet valg end at suspendere dem," siger Amanda Meiner-Madsen, konstitueret formand, i pressemeddelelsen.

Hun fastslår samtidig, at mistanken er isoleret til Stefan Roy Frederiksen og Mathias Wehrsdorf.

Der er blevet tilgået informationer
Ifølge Stefan Roy Frederiksen har han kendskab til, hvad der er sket.

”Man skal stå til ansvar for sit kendskab til handlinger, og der er tilgået informationer fra en computer, der har stået tændt og tilgængelig på vores sekretariat,” siger Stefan Roy Frederiksen til Altinget og fortsætter:

”Der er ikke foretaget systematisk overvågning. Der har ikke været nogen form for logging af koder eller information. Der har ikke været installeret noget fjernskrivebord. Der har været en computer åben og tilgængelig, og der er blevet tilgået informationer, og det har jeg kendskab til.”

Stefan Roy Frederiksen har anket beslutningen om sin suspendering til ungdomspartiets landsmøde, der finder sted som planlagt 25. februar i Vejle.

Altinget har forsøgt at få en kommentar fra Mathias Wehrsdorf.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Stefan Roy Frederiksen

Fhv. formand, Liberal Alliances Ungdom
HHX (Zealand Business College. 2016)









0:000:00