Lærernes Pension har investeret trecifret millionbeløb i Qatar – overvejer at sælge ud

Bestyrelsen i Lærernes Pension skal drøfte, om pensionsselskabet skal holde fast i investeringer i det omdiskuterede værtsland for VM i fodbold.

Gordon Ørskov Madsen er formand for Danmarks Lærerforening og for pensionsselskabet Lærernes Pension. Her skal bestyrelsen drøfte pensionsselskabets investeringer i Qatar.
Gordon Ørskov Madsen er formand for Danmarks Lærerforening og for pensionsselskabet Lærernes Pension. Her skal bestyrelsen drøfte pensionsselskabets investeringer i Qatar.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Jakob Krarup Bjerregaard

Da det danske herrelandshold i fodbold tirsdag spillede dets første kamp ved VM i Qatar, var det med reklamer for QatarEnergy på banderne rundt om banen.

QatarEnergy er imidlertid ikke blot et stort statsligt energiselskab i den omdiskuterede ørkenstat. Selskabet er også et blandt flere qatarske værdipapirer, der indgår i investeringerne hos pensionsselskabet Lærernes Pension, der har flere end 150.000 lærere herhjemme som medlemmer.

Det bekræfter Lærernes Pension overfor Altinget.

”Vi ejer fortsat statsobligationer udstedt af Qatar og virksomhedsobligationer i QatarEnergy,” skriver pensionsselskabet i en e-mail.

Her fremgår det, at Lærernes Pension ejer qatarske statsobligationer for 174 millioner kroner og virksomhedsobligationer i statsejede QatarEnergy for 49 millioner kroner.

For nylig kunne Altinget fortælle om pensionsselskabet Akademikerpension, der ejer statsobligationer fra Qatar for 219 millioner kroner. Men Akademikerpension er altså ikke ene om at have skudt penge i VM-værtslandet.

{{toplink}}
Læs også

Qatar har fået kritik fra eksperter og organisationer, fordi både arbejdstagerrettigheder og menneskerettigheder er under pres i landet. Ikke mindst forholdene for migrantarbejdere har trukket overskrifter. Det har gjort indtryk hos Lærernes Pension, der overvejer at sælge ud.

Vi har fulgt debatten tæt igennem længere tid, og vi er også bevidste om udfordringerne med denne type investeringer


Lærernes Pension

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024