Om  
Jesper Wung-Sung

Landets boghandlere udpeger vinder af De Gyldne Laurbær

35 procent af personalet i landets mere end 300 boghandlere stemte på Jesper Wung-Sung som vinder af De Gyldne Laurbær, og det var nok stemmer til at modtage prisen.

Ninna Gøbel Rønberg

De Gyldne Laurbær, også kaldet boghandlernes pris, gik i år til forfatteren Jesper Wung-Sung, skriver Politiken.

Han får litteraturprisen for sin roman "En anden gren" om sin kinesiske oldefar San, der blev udstillet i Tivoli i 1902, og hans kærlighed til danske Ingeborg.

Han fik i alt 35 procent af stemmerne, som blev afgivet af personalet i landets mere end 300 boghandlere. Og det var nok til at vinde prisen.

Hvert år er det personalet, der bestemmer, hvem der skal modtage De Gyldne Laurbær. I alt blev hele 48 forskellige danske forfattere stemt på, og der blev især også givet mange stemmer til Naja Marie Aidt, Sara Omar og Kasper Colling Nielsen.

Men det var nu alligevel Jesper Wung-Sung, som vandt en overbevisende sejr, fortæller bestyrelsesmedlem i Boghandlerklubben De Gyldne Laurbær Lars Sonnergaard til Politiken:

"Men Jesper Wung-Sung vandt overbevisende. Og personligt er jeg ret glad for, at det blev ham. Det er en skidegod bog. Og det virker også, som om boghandlerne er vendt tilbage til det oprindelige med, at prisen gives for et forfatterskab. Jeg synes, der har været en tendens til, at laurbærrene er blevet givet til enkelttitler og debutanter over de seneste 10 år, hvor man kan diskutere, om det er noget, der bliver stående", siger han.

Jesper Wung-Sung debuterede i 1998 med novellesamlingen "To ryk og en aflevering" og har siden da skrevet en række romaner for både børn, unge og voksne.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jesper Wung-Sung

Forfatter, foredragsholder
studier i litteraturvidenskab, engelsk og dansk (Københavns Uni.)

0:000:00