Om  
Claus Hjort Frederiksen

Landsretten lukker dørene i retssag mod Claus Hjort

Den tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen oplyser, at Østre Landsret har afgjort, at dørene skal lukkes i straffesagen mod ham. Han vil nu anke beslutningen til Højesteret.

Københavns Byret afgjorde i maj, at straffesagen mod tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen skulle foregå for lukkede døre.
Københavns Byret afgjorde i maj, at straffesagen mod tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen skulle foregå for lukkede døre.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

To dommere for, én imod. 

Det er resultatet af en dommerafstemning i Østre Landsret, hvor tre dommere har stemt om, hvorvidt straffesagen mod tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen skal køre bag lukkede døre eller ej. 

Det oplyser den nu pensionerede politiker i et opslag på sin Facebook-profil.

Københavns Byret afgjorde i maj, at sagen skulle foregå for lukkede døre. Og det er den afgørelse, som Østre Landsret nu har erklæret sig enig i.

I sit opslag skriver Claus Hjort Frederiksen, at han fortsat er fortrøstningsfuld, og at han forventer at få lov til at indbringe spørgsmålet for Højesteret.

"Vi har hele tiden forventet, at udsigterne til et succesrigt resultat er størst i Højesteret. Det er derfor i sig selv en stor opmuntring og bekræftelse, at der var en landsdommer, der voterede for at åbne dørene," skriver han og oplyser, at Procesbevillingsnævnet allerede i næste uge vil modtage hans ansøgning.

Afgørelse gælder også Findsen-sag

Straffesagen mod Claus Hjort Frederiksen er en del af FE-sagen, og der er samlet set fem forhold i tiltalen mod den tidligere toppolitiker, som alle omhandler læk af statshemmeligheder. 

Anklagemyndigheden mener, at han som tidligere forsvarsminister og medlem af Udvalget vedrørende Efterretningstjenesterne har videregivet fortrolige og hemmelige oplysninger.

Afgørelsen fra Østre Landsret gælder i straffesagen mod tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste Lars Findsen. Det oplyser hans forsvarsadvokat, Lars Kjeldsen, til DR. Også han agter at prøve spørgsmålet ved Højesteret. 

Den tidligere FE-chef er ligesom Claus Hjort Frederiksen tiltalt for at have brudt sin tavshedspligt og lækket statshemmeligheder. Det skulle blandt andet være gjort over for to journalister.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Hjort Frederiksen

Fhv. MF (V), fhv. minister og partisekretær
cand.jur. (Københavns Uni. 1972)

0:000:00