Langt flere veluddannede unge i EU er kommet i arbejde

STATISTIK: På kun fem år er andelen af unge i EU med afsluttet ungdomsuddannelse, der har fundet arbejdet, steget markant, fra 75 til 82 procent. Også i Danmark går det fremad.

Unge europæere har fået nemmere ved at finde arbejde med finanskrisen på afstand.
Unge europæere har fået nemmere ved at finde arbejde med finanskrisen på afstand.Foto: Colourbox
Redaktionen

Mens debatten i Danmark drøner om arbejdsløshed blandt nyuddannede akademikere, konstaterer EU, at unge, veluddannede europæere under ét har fået lettere ved at finde et arbejde, efter at finanskrisen er kommet på afstand.

Det fremgår af nye tal fra EU-kontoret Eurostat.

I 2018 var 82 procent af europæere i alderen 20-34 år med en nylig, afsluttet ungdomsuddannelse, der ikke uddanner sig videre, kommet i arbejde. Det tal var kun 75 procent fem år tidligere, hvor finanskrisen stadig var i frisk erindring.

Bedst så det ud i den tyske region Øst-Bayern, hvor hele 94 procent af de veluddannede unge (med mindst afsluttet ungdomsuddannelse) var i arbejde, hvis de altså ikke var i gang med at læse videre. Høj andel over 90 procent scores også i Tjekkiet, Tyskland under ét, Holland, Østrig and Sverige.

Langt værre ser det stadig ud i store dele af Sydeuropa, hvor mindre end hver tredje veluddannede unge er enten i arbejde eller i gang med at videreuddanne sig. Det gælder særligt tre steder i Italien og ét sted i Grækenland.

Hvordan så med Danmark?
Hos os er 81,7 procent af dem med afsluttet ungdomsuddannelse, der ikke uddanner sig videre, kommet i arbejde. Det er en fremgang på tre procent på fem år. Der er dog store regionale forskelle, oplyser Eurostat. Bedst ser det ud i hovedstaden med 85 procent i beskæftigelse mod kun 75 procent i Nordjylland foran det øvrige Sjællands beskæftigelsesprocent på 73.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00