Lars Aslan: De forkælede møgungers volds-mytologi

KLUMME: De autonomes motto: ”Intet glemt, intet tilgivet” passer så godt på, hvordan deres gentagne hærgen opleves af københavnerne, mener Lars Aslan.

Placeholder image
TRIST FØLJETON: Igen gør de autonome livet surt for københavnerne, mener Lars Aslan. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix

Han er født 1978 og blev valgt ind i Folketinget for Socialdemokratiet i år (2016).

Vis mereIcon / Direction / Dropdown
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

I går onsdag fortsatte den triste føljeton. Autonome, der igen hærger Nørrebro, som smadrer alt, hvad der er i nærheden af dem, lige fra selvstændige erhvervsdrivendes forretninger til tilfældigt forbipasserende cyklister. 

Denne gang skyldtes volden og hærværket åbenbart markeringen af, at deres sundhedsfarlige, såkaldte ”ungdomshus” var blevet revet ned for 10 år siden.

Inden episoden i går var der da også varmet godt op til ballade, anført af den medieliderlige advokat fra fonden bag Ungdomshuset, Knud Foldschack, der altid elsker at være i rampelyset.

Han har for nyligt udtalt følgende omkring debatten, om hvorvidt der må bygges ungdomsboliger på Jagtvej 69, hvor huset tidligere lå:

Inden episoden i går var der da også varmet godt op til ballade, anført at den medieliderlige advokat fra fonden bag Ungdomshuset, Knud Foldschak.

Lars Aslan

Jeg tror, der sker det, at når man provokerer nogen, så optimerer man muligheden for, at der kan komme konflikter af voldelig karakter,” sagde Foldschack til TV 2.

Til Politiken udtaler han:

”Der bliver ikke ro om den omstridte grund, før der træffes beslutning om aktiviteter, der har bred almennyttig effekt.” 

Sig mig engang, er ungdomsboliger ikke noget, der har bred almen effekt, når man tænker på den katastrofale mangel på boliger i København?

Og hvorfor skal en advokat overhovedet blande sig i, hvad en lovlig ejer af en grund vil bygge?

Og at Knud Foldschack i ramme alvor igen udviser forståelse for, at hans autonome venner føler sig ”provokeret” er dybt beskæmmende og gør, at han indirekte er medskyldig i det kaos, vi så i går aftes.

Ellers har debatten omkring hele episoden og historikken igen været præget af et Donald Trump-agtigt forhold til sandheden.

- Nej, Købehavns Kommune solgte ikke Ungdomshuset til en religiøs sekt. Sandheden er, at det blev solgt til en fond, der senere solgte det videre til kugleskøre Ruth fra Faderhuset. 

- Nej, Ungdomshuset blev ikke endegyldigt lukket ned. Sandheden er, at der kom et splinternyt ungdomshus i Nordvest kort efter nedrivningen. 

- Nej, Ungdomshuset var ikke historisk knyttet til de autonome. Sandheden er, at huset var knyttet til arbejderbevægelsen, der repræsenterede alt andet end den vold og afstumpede adfærd, som de autonome står for.

De autonome er og har altid været en sølle forsamling af forkælede unge, ofte fra bedrestillede hjem, som ingen folkelig opbakning har, og som gang på gang har vist, at de fortjener at blive udelukket for enhver form for forståelse.

......

 Lars Aslan er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Omtalte personer

Knud Foldschack

Advokat (L), Foldschack & Forchhammer
cand.jur. (Københavns Uni. 1982)

Lars Aslan Rasmussen

Næstformand, Europaudvalget, MF (S)
lærer (Blågaard Seminarium 2005)

    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser