Om  
Lars Hedegaard

Lars Hedegaard dropper Folketinget

Den 72-årige forfatter Lars Hedegaard har besluttet sig for ikke at stille op som løsgænger til folketingsvalget 2015 alligevel. Han vil i stedet fokusere på sin nye bog om attentatforsøget, han selv var udsat for i 2013.

Camilla Kamstrup

Danskerne kan alligevel ikke sætte kryds ved den 72-årige forfatter, Lars Hedegaard, når det kommende folketingsvalg skal afgøres.

Det skriver Politiko.dk

Lars Hedegaard annoncerede i oktober 2014 sin opstilling som løsgænger til det forestående folketingsvalg, men har nu alligevel valgt ikke at stille op. Dengang udtalte han blandt andet til Berlingske:

"Der skal nye boller på suppen. Danmark bevæger sig i en forkert retning, og det er på tide, at der kommer et voksent menneske i Folketinget, som har min erfaring," udtalte Lars Hedegaard i oktober sidste år.

Beslutningen er truffet, til trods for at den islamkritiske debattør efter eget udsagn for længst har indsamlet de vælgererklæringer, som det kræver for at kunne stille op som løsgænger. Kravene lyder på 150 underskrifter fra vælgerne i den kreds, som en person stiller op i, og derudover 20.000 stemmer fra en enkelt valgkreds.

Valget er blandt andet truffet på grund af den bog, som Lars Hedegaard i øjeblikket arbejder med omhandlende attentatforsøget, som han selv var udsat for i 2013. Den kræver tid, og derfor udtaler han:

"Jeg var nok lidt overmodig, da jeg besluttede mig for at stille op. Jeg kan ikke rende rundt i Vestsjælland og kysse babyer, samtidig med at jeg også skal passe det andet," udtaler han til Berlingske.

Bogen udkommer til september, men manuskriptet forventes at være klar i slutningen af maj måned.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Hedegaard

Debattør, fhv. chefredaktør og stifter, Trykkefrihedsselskabet
cand.phil. i historie (Aarhus Uni. 1971), cand.mag i engelsk (Københavns Uni. 1973)









0:000:00