Lars Løkke får Ting-pris: "Sociale medier lader mig kommunikere nuanceret"

Katja Holm/Altinget

PRIS: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) modtog onsdag Altingets Ting-pris for sin kommunikation på sociale medier som Twitter og Facebook.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) modtog onsdag den 14. udgave af Altingets Ting-pris.

Det var især hans personlige og hyppige kommunikation på Facebook og Twitter, der betød, at valget faldt på ham.

"I priskomiteen er vi enige om, at du med dine indslag på sociale medier har sat en ny standard for moderne politisk kommunikation i Danmark," sagde Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, ved prisoverrækkelsen.

Lars Løkke Rasmussen fortalte i sin takketale, at han på de sociale medier finder bedre plads til nuancer end i de traditionelle medier.

"Virkeligheden er kompliceret, og det bliver nogle gange glemt. Både af politikere, men også af journalister og interessenter. Og det bekymrer mig en smule. Det er i virkeligheden derfor, at jeg er søgt ind i de sociale medier. For mig er det, når det en gang imellem lykkes, en mulighed for at udtrykke ting med større nuance, end man kan i et hurtigt Knud Brix-interview (journalist, TV2, red.)," sagde han og fortsatte:

"Man kan kigge over Atlanten og se, hvordan den politiske dialog udfoldes der. Eller man kan kigge over kanalen og se, hvordan debatten op til Brexit-afstemningen foregik. Og så må vi bare konstatere, at det kan ikke nytte noget, at vi alle abonnerer på de lette løsninger. Vi har alle sammen og som politikere og medier et ansvar for, at det ikke sker. Det har jeg sat mig for at yde mit eget lille bidrag til."

Pressen kræver stadig svar
Prisen blev overrakt af chefredaktør Jakob Nielsen, der begrundede valget med statsministerens evne til at kommunikere levende og nærværende på sociale medier.

"Det, vi belønner i dag, er de opslag, hvor du tænder mobilen i ministerbilen på vej fra et møde for at fortælle, hvad du har oplevet, hvad du tænker om det, og hvorfor det er vigtigt for dig. Hvor du også tager dig tid til at svare brugerne undervejs. Det er personligt, uden at det bliver privat, og det er med til at gøre politik mere nærværende," sagde Jakob Nielsen.

Det er netop de kvaliteter, der kræves af en vinder af Ting-prisen:

"Du lever med din tilstedeværelse på sociale medier op til præcis det, som er betingelsen for at komme i betragtning til Ting-prisen. Den skal gå til en dansk politiker med særlig evne til at kommunikere sin politik, så Christiansborg kommer tættere på vælgerne," sagde Jakob Nielsen.

Men Lars Løkke Rasmussens og andre politikeres gode kommunikation på de sociale medier skal ifølge chefredaktøren stadig kombineres med åbenhed over for den kritiske presse.

"Det er selvfølgelig vigtigt, at politikere, og især dem, der sidder med ansvaret, stadig stiller op og svarer på spørgsmål fra professionelle medier. Her på Altinget tror vi på, at der stadig er en vigtig rolle at spille for politiske medier. Vi vil sammen med dygtige journalister på andre medier blive ved med at kræve svar på relevante spørgsmål uanset, hvor mange Facebook-opslag politikerne selv skriver," sagde han.

Læs også: Lars Løkke Rasmussen modtager Altingets Ting-Pris

Forrige artikel Lars Løkke Rasmussen modtager Altingets Ting-Pris Lars Løkke Rasmussen modtager Altingets Ting-Pris Næste artikel Produktivitetskravet bliver droppet i 2018 Produktivitetskravet bliver droppet i 2018