Lars Løkkes pressemøde efter retsforbeholds-nederlag

RETSFORBEHOLD: Statsministeren måtte gå til pressemøde med et nederlag i bagagen torsdag aften, men understregede, at nu skulle der kigges fremad for at sikre, at Danmark kan forblive i Europol-samarbejdet.

Toke Gade Crone Kristiansen

Allerede ved valgstedernes lukketid kl. 20.00 lignede exit polls et nederlag til Venstre og de øvrige partier, som har anbefalet et ja til at omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning.

Som aftenen skred frem, og stemmerne blev talt op, blev det nej stadig klarere.

Det var derfor heller ikke en henrykt statsminister, der talte til pressen i Statsministeriet ved 22.20-tiden torsdag aften.

"Når jeg lytter til danskernes nej, så hører jeg ikke et nej til, at dansk politi forsat skal have muligheden for at deltage i et internationalt samarbejde om at bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet." lød det fra Lars Løkke Rasmussen.  

Statsministeren havde også haft tid til at forberede omgivelserne på afstemningens resultat, og han kunne således berette om, at han allerede tidligere på aftenen havde orienteret både rådsformand Donald Tusk og kommissionsformand Jean Claude Juncker om afstemningens mulige resultat. 

Lars Løkke Rasmussen ville fremadrettet indkalde partierne til forhandlinger mandag for at kunne forberede forhandlinger med EU om en fortsat dansk deltagelse i Europol, eventuelt via en parallelaftale. 

Resultatet af afstemningen blev, at ca. 47 procent stemte ja over for ca. 53 procent nej. Det var omkring 72 procent af de stemmeberettigede danskere, som fandt vej til stemmeurnerne i løbet af torsdagen. 

Se hele pressemødet ovenfor. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00