Før skæbnestund i Dansk Atletik sår Lars Werge tvivl om modkandidats uvildighed

Lars Werge vil være formand i Dansk Atletik for at skabe ro i det kriseramte forbund, der onsdag holder årsmøde. Samtidig sætter Werge spørgsmålstegn ved, om modkandidaten Thomas Vang Chrisensen er egnet til posten, når hans søn er eliteatlet. Thomas Vang afviser kritikken.

Lars Werge mener, at der skal ryddes op på alle pladser i Dansk Atletiks bestyrelse. 
Lars Werge mener, at der skal ryddes op på alle pladser i Dansk Atletiks bestyrelse. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Jeppe Højberg Sørensen

Kan man handle uvildigt som formand i Dansk Atletik, hvis ens søn modtager midler fra Team Danmark som atlet?

Det spørgsmål stiller Lars Werge op til Dansk Atletiks ekstraordinære landsmøde, der løber af stablen onsdag i Odense.

Lars Werge, tidligere næstformand i Dansk Atletik, annoncerede fredag sit kandidatur til formandsposten i forbundet. En position, han konkurrerer med den nuværende konstituerede formand, Thomas Vang Christensen, om at besætte.

Netop Thomas Vang Christensen har en søn, Axel Vang Christensen, der er eliteløber, men den relation problematiserer Werge nu i forhold til Thomas Vang Christensens arbejde for Dansk Atletik. Ikke mindst i lyset af de kritiske udmeldinger, der er kommet fra Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark oven på de seneste ugers begivenheder i Dansk Atletik:

Jeg kan jo ikke lade være med at tænke på, at den konstituerede formands søn får Team Danmark-støtte. Er han så uvildig, når der skal diskuteres med Team Danmark?

Lars Werge
Formandskandidat, Dansk Atletik

”Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark er jo stadig de to største sponsorer. Dem skal vi stå på god og tillidsfuld fod med, for at vi kan indgå i en ligeværdig forhandling. Det tror jeg er mere vigtigt nu end i mange år, for når Hans Natorp siger, at man fordeler midlerne efter, hvor vi får mest idræt for pengene, så ligger det jo implicit, at det får man ikke i Dansk Atletik.”

”Hvis vi skal ændre på det, så skal vi vende en negativ medlemsudvikling, men vi skal først og fremmest sende en delegation af forhandlere til møderne med DIF og Team Danmark, som har én interesse, og det er atletikforbundet.”

”Jeg kan jo ikke lade være med at tænke på, at den konstituerede formands søn får Team Danmark-støtte. Er han så uvildig, når der skal diskuteres med Team Danmark? Der er man nødt til at sige, at man virkelig skal være uvildig og have ét formål for øje,” siger Lars Werge.

Og du tænker ikke, at Thomas Vang Christensen er uvildig, når hans søn modtager midler?

Altinget logoIdræt
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget idræt kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00