Om  
Bjarne Laustsen
Tom Behnke

Laustsen erstatter Behnke i Beredskabsforbundet

Beredskabsforbundet har konstitueret Bjarne Laustsen (S) som præsident, efter Tom Behnke (K) har trukket sig fra posten. En varig afløser kan man dog først finde efter folketingsvalget.

Line Jenvall

På grund af alvorlig sygdom har den konservative Tom Behnke trukket sig fra Beredskabsforbundets præsidentpost, og den nye mand på posten er Bjarne Laustsen fra Socialdemokraterne.

Det skriver Beredskabsforbundet i en pressemeddelelse.

Bjarne Laustsens præsidenttitel er dog kun midlertidig. Præsidenten er normalt medlem af Folketinget, og dermed spænder det igangværende valg ben for udnævnelsen af en permanent præsident.

"Jeg er glad for at kunne hjælpe Beredskabsforbundet. Hjemmeværnet og forsvarsministeren har sagt ja til denne midlertidige løsning, og i det daglige har vi jo et fint samarbejde mellem beredskab og hjemmeværn. Begge steder er jeg rigtig glad for samarbejdet med de mange tusinde frivillige, som gør en indsats for danskernes sikkerhed," siger Bjarne Laustsen i pressemeddelelsen.

Han er 61 år gammel og uddannet smed. Indtil videre været medlem af Folketinget i 20 år, en periode, han håber at forlænge efter dette folketingsvalg. Og han er ikke uvant med præsidentembedet. Han sad nemlig på posten fra 2006 til 2014.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bjarne Laustsen

MF (S), formand for Beskæftigelsesudvalget
maskinarbejder (Norden, FLS)

Tom Behnke

Direktør, Egå Træfældning, politiassistent, fhv. MF (K)
politibetjent (Politiskolen København 1991)