Lene Espersen bliver bestyrelsesformand for Aalborg Universitet

JOBNYT: Den tidligere konservative formand Lene Espersen bliver ny bestyrelsesformand for Aalborg Universitet.

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Cecilie Gormsen

Aalborg Universitet får 1. juli et nyt og kendt ansigt som bestyrelsesformand.

Den tidligere konservative formand og minister Lene Espersen er nemlig valgt til at overtage formandsposten efter Lars Bonderup Bjørn. Det oplyser Aalborg Universitet i en pressemeddelelse.

Lene Espersen håber at kunne styrke universitets position både nationalt og internationalt gennem sit kendskab til politiske beslutningsprocesser i dansk politik kombineret med stor forståelse for nordjyske forhold.

”Vi går jo et efterår i møde, hvor der vil ske meget på den uddannelsespolitiske front. Der kommer en bevillingsreform, og der er fokus på, hvordan universiteterne skal fungere i fremtiden. Her kan jeg bidrage med mit kendskab til de politiske processer og viden om universitetets rolle i Nordjylland,” siger Lene Espersen.

Lene Espersen er født og opvokset i Hirtshals og var gennem flere år valgt til Folketinget i den nordjyske storkreds, hvor hun både har været minister og konservativ formand. Efter 20 år som folketingsmedlem sagde Lene Espersen i november 2014 farvel til dansk politik for i stedet at blive direktør i Danske Arkitektvirksomheder.

Har omfattende netværk
I april i år blev Lene Espersen udpeget som nyt eksternt medlem af Aalborg Universitets bestyrelse. Lene Espersen er i første omgang valgt som bestyrelsesformand for en toårig periode, og baggrunden er, at Lars Bonderup Bjørns medlemskab af bestyrelsen efter otte år udløber.

Den afgående formand fortæller, at bestyrelsen har lagt vægt på Lene Espersens indsigt og erfaring med politiske beslutningsprocesser.

”Derudover har hun betydelig erfaring med ledelse i erhvervslivet, indgående kendskab til den statslige organisation og et omfattende netværk både inden og uden for landets grænser. Med Lene Espersen som bestyrelsesformand vil Aalborg Universitet stå stærkt både nationalt og internationalt,” siger Lars Bonderup Bjørn.

Også rektor på Aalborg Universitet, Per Michael Johansen, glæder sig over den nye formand, og han ser frem til samarbejdet.

”Lene Espersen bringer mange væsentlige kompetencer med sig ind i bestyrelsesarbejdet. Hendes indsigt og erfaringer vil uden tvivl være et stort aktiv i arbejdet med at omsætte vores strategi i de kommende år,” siger Per Michael Johansen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Bonderup Bjørn

Adm. direktør, EWII, forfatter, fhv. direktør, Thaleia, MAN, Aalborg Industries, fhv. formand Aalborg Universitet og Frederikshavn Havn
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1993), ph.d. (Aarhus Uni. 1997)

Lene Espersen

Afgående direktør, Danske Arkitektvirksomheder, bestyrelsesformand, Green Hub Denmark, bestyrelsesmedlem, M. Goldschmidt Holding, DSB, Green Building Council Denmark, Formuepleje Holding, KV Fonden, næstformand, We Build Denmark
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1990)