Lene Espersen er ny formand for Beskæftigelsesrådet

ARBEJDE: Lene Espersen, tidligere udenrigsminister og partiformand for Konservative, er blevet udpeget som ny formand for Beskæftigelsesrådet. 

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Mette Pabst

Lene Espersen er blevet valgt som ny formand for Beskæftigelsesrådet. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet.

Hun afløser den tidligere formand, Carsten Koch, der stopper på posten efter syv år for bordenden.

Det er beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), der har udpeget den tidligere konservative minister som formand efter indstilling fra medlemmerne af Beskæftigelsesrådet. Ifølge beskæftigelsesministeren faldt valget på Lene Espersen blandt andet på grund af hendes "store politiske erfaring" og "brede indsigt".

"Med udnævnelsen af Lene Espersen får Beskæftigelsesrådet en meget stærk formand, der kan sikre, at BER også fremover er med til at sætte kursen for dansk beskæftigelsespolitik," lyder det i en pressemeddelelse fra Troels Lund Poulsen.

Fra politikere til direktør
Lene Espersen har været et kendt ansigt i dansk politik gennem 20 år. Her nåede hun både at være folketingsmedlem, minister og partiformand for Konservative.

I 2011 måtte hun gå af som partiformand efter kritik af, at hun som udenrigsminister valgte at tage på ferie med sin familie på Mallorca fremfor at tage til møde i Arktisk Råd.

I 2014 trak hun sig helt fra dansk politik til fordel for en stilling som administrerende direktør i brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder. Dengang kaldte hun jobbet hos Danske Arkitektsvirksomheder "et drømmejob", som hun ikke kunne sige nej til.

Lene Espersen forsætter som direktør for Danske Arkitektvirksomheder, men skal ud over den stilling nu også være formand for Beskæftigelsesrådet.* En stilling, Lene Espersen glæder sig til at tiltræde.

"Jeg glæder mig til at træde ind i Beskæftigelsesrådet og fortsætte BER’s arbejde med at sikre sammenhæng mellem beskæftigelsesindsatsen og arbejdsmarkedets behov," siger hun. 

Lene Espersen er i første omgang udpeget som formand frem til 31. maj 2018, hvor den ordinære periode udløber. Beskæftigelsesrådets medlemmer udpeges igen 1. juni 2018, og her vælges formanden for en fireårig periode.

Beskæftigelsesrådet rådgiver beskæftigelsesministeren om beskæftigelsespolitikken og består af repræsentanter fra arbejdsmarkeds parter, KL, Danske Regioner og Danske Handicaporganisationer.

*Artiklen blev rettet kl. 11.42. Det fremgik tidligere, at Lene Espersen stoppede som direktør for Danske Arkitektvirksomheder. Dette er imidlertid ikke korrekt. Altinget beklager misforståelsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lene Espersen

Afgående direktør, Danske Arkitektvirksomheder, bestyrelsesformand, Green Hub Denmark, bestyrelsesmedlem, M. Goldschmidt Holding, DSB, Green Building Council Denmark, Formuepleje Holding, KV Fonden, næstformand, We Build Denmark
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1990)