Liberal Alliances landsformand genopstiller ikke til Folketinget

UDSKIFTNING: Leif Mikkelsen (LA) har siddet i Folketinget siden 2001, men nu er det snart slut. Tidligere LAU-formand overtager hans spidskandidatur i Vestjylland.

Det kommende folketingsvalg bliver et farvel til en af Liberal Alliances ledende politikere.

Efter 17 år i dansk politik meddeler partiets landsformand, Leif Mikkelsen, at han ikke genopstiller til Folketinget.

”Tallene på min fødselsattest siger mig, at jeg skal til at bruge min tid på andet end politik. Det har været en fantastisk tid, og jeg har fået lov at prøve utroligt mange ting. Nu vil jeg stoppe, mens legen er god, og give faklen videre til Alex Vanopslagh,” siger Leif Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Det bliver den unge LA-profil og tidligere LAU-formand Alex Vanopslagh, der overtager Leif Mikkelsens spidskandidatur i Vestjylland.

Når Leif Mikkelsen forlader Folketinget ved næste valg, tager Liberal Alliances folketingsgruppe afsked med en politiker, der har været med helt fra partiets spæde start. Leif Mikkelsen skiftede i 2007 fra Venstre til Ny Alliance, der i 2008 blev til Liberal Alliance.

Leif Mikkelsen vil dog ikke slippe sit partiarbejde helt. Han agter derfor at fortsætte som landsformand.

Generationsskifte
Den nye spidskandidat, 26-årige Alex Vanopslagh, er i øjeblikket medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Liberal Alliance. Her vil han blive siddende perioden ud, også hvis han opnår valg til Folketinget.

Den unge LA'er lægger ikke skjul på, at han har en stor opgave foran sig, hvis han skal løfte arven efter den mere erfarne forgænger.

”Han har været en samlende figur i Liberal Alliance og en stærk repræsentant for Vestjylland på Christiansborg. Et generationsskifte er altid lidt af en opgave, men jeg vil gøre mit bedste for at leve op til forventningerne og fylde de store sko ud,” siger Alex Vanopslagh.

Til daglig arbejder Alex Vanopslagh som public affairs consultant hos public affairs-bureauet Grace PA. Han blev kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet i 2016.

Forrige artikel K ser frem mod forhandlinger om finanslov: Vi lægger ikke op til magtkamp K ser frem mod forhandlinger om finanslov: Vi lægger ikke op til magtkamp Næste artikel Ny måling: Mette Frederiksen kan vinde magten uden Uffe Elbæks støtte Ny måling: Mette Frederiksen kan vinde magten uden Uffe Elbæks støtte