Lidegaard erkender solcelle-fejl

NÆSE: Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) erkender, at han kendte til diskussionerne om et hul i solcelleloven, inden loven blev vedtaget. Forligspartier kalder det en tilståelsessag.
Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) erkender, at der er sket fejl under behandling af solcellelov.
Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) erkender, at der er sket fejl under behandling af solcellelov.Foto: Pressefoto
Morten Øyen

Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) beklager sin og ministeriets fejlvurdering af hullet i solcelleloven. Han afviser dog at have vildledt Folketinget.

"Både jeg selv og mit system burde have fulgt op. Jeg forstår godt, at udvalget ikke synes, at det er godt nok. Men det skyldes udelukkende, at jeg og mit system har fejlvurderet betydningen af sagen. Det beklager jeg, og jeg vil gøre alt for, at det ikke skal gentage sig," sagde Martin Lidegaard på et haste-samråd torsdag formiddag.

Hullet i solcelleloven gav mulighed for at koble flere solcelleanlæg sammen. Det kan sende en ekstra milliard-regning til statskassen.

En redegørelse fra Klima- og Energiministeriet har vist, at Martin Lidegaard og ministeriet var orienteret om hullet, inden loven blev vedtaget i december.

Fakta

Sagen kort 

Inden solcelleloven blev vedtaget i december kendte Klima- og Energiministeriet og minister Martin Lidegaard (R) til et "hul" i solcelleloven. Hullet gav mulighed for at koble solcelleanlæg sammen og dermed omgå lovens begrænsning på solcelleanlæg på 400 MW. Regeringen fik lukket for muligheden 20. marts.

VK: En tilståelsessag 
Venstre og Konservative mener der er tale om en ren "tilståelsessag" fra Martin Lidegaard.

"Det er en fuldstændig blank erkendelse af, at der er sket fejl, og der burde være sat ind på et tidligere tidspunkt," sagde Venstres Lars Chr. Lilleholt på samrådet.

Konservatives Mike Legarth ønsker, at ministeren nu skal redegøre for, hvordan han fremover vil undgå, at sådan en sag kan ske igen.

Enhedslistens Per Clausen vil have slået fast, at ministeren fremover orienterer udvalget og ikke kun forligskredsen, hvis ministeriet er usikker i en sag.

"Det er jo ikke at oplyse Folketinget om en sag, hvis man bare fortæller om den på et møde i en forligskreds," sagde Per Clausen.

Martin Lidegaard informerede på samrådet om, at den endelige vedtagelse af tilføjelsen til solcelleloven er blevet udskudt, da ministeriet er usikker på konsekvenserne af mega-solceller på store tage.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Lidegaard

MF (R), politisk leder, Radikale
cand.comm. (Roskilde Uni. 1993)

Lars Christian Lilleholt

MF (V), fhv. energi-, forsynings- og klimaminister
journalist (DJH 1993)

Mike Legarth

Stifter, ejer og administrerende direktør i Connection Finans
diplomuddannelse i bestyrelsesarbejde, (INSEAD 2011), diplomuddannelse i ledelse, strategi og innovation (INSEAD 2010), politiassistent (København 1988), sergent (Livgarden 1982), delingsfører UN-Cypern (1981)

0:000:00