Lilleholt: Skifergas kan være en god idé

PRÆCISERET: Der er penge at hente til den danske velfærd, hvis skifergas kan udvindes miljømæssigt forsvarligt.

Henrik Axel Lynge Buchter

Der kan være penge på vej til gavn for velfærden i Danmark, men først skal der lige findes en miljømæssig forsvarlig måde at udvinde skifergas på. Det påpegede energiminister Lars Christian Lilleholt (V) ved torsdagens samråd om skifergas.

Det fik Bjarne Lauststen fra Socialdemokraterne til at sige, at ministeren er mere interesseret i pengemulighederne ved udvinding af skifergas end i miljøets sikkerhed.

Flere gange var de mulige indtjeninger da også en del af energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholts talestrøm, men han forsikrede dog, at det er vigtigst først at finde en miljømæssig forsvarlig måde at udvinde på.

Emnet blev debatteret, eftersom regeringen har igangsat *én evaluering, der bygger på erfaringer fra boringerne i Nordjylland og en national udredning igangsat af miljø- og fødevareministeriet.

Se mere i klippet ovenover.

* I en tidligere udgave af artiklen var det angivet, at regeringen havde igangsat to evalueringer af skifergas-boringerne. Det drejer sig imidlertid om én evaluering, der bygger på erfaringerne fra to enkelte dele.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bjarne Laustsen

MF (S), formand for Beskæftigelsesudvalget
maskinarbejder (Norden, FLS)

Lars Christian Lilleholt

MF (V), fhv. energi-, forsynings- og klimaminister
journalist (DJH 1993)