Line Barfod vil være EL-borgmester i København

KANDIDAT: Tidligere folketingsmedlem Line Barfod (EL) vil være sit partis spidskandidat i København til kommunalvalget om et år. Hun er foreløbig anden kandidat til posten.

Også Enhedslisten har nu en profil med folketingserfaring, der vil være spidskandidat i København.

Line Barfod, der sad i Folketinget 2001-2011, stiller op til posten. Det skriver Politiken.

Hun er blevet motiveret af det opbrud, der blandt andet omfatter Frank Jensens afsked med Rådhuset.

"Der er lige nu rent politisk en åben situation. Det skaber nogle muligheder for at komme ind og være med til sammen med andre at gøre tingene på en anderledes måde og at bygge noget nyt op. Når der er et gammelt stort system, skal det nogle gange udfordres," siger Line Barfod til Politiken.

Barfod arbejder i dag som advokat hos Foldschack & Forchhammer, hvor hun har været siden sin afsked med Folketinget.

Urafstemning til januar
I sidste uge åbnede Enhedslisten for kandidater til den urafstemning, hvor partiet skal finde kandidater til kommunalvalget og altså en spidskandidat, der skal være partiets borgmester.

Karina Vestergård Madsen, der i dag er gruppeformand for Enhedslisten i Københavns Borgerrepræsentation, meldte sig på banen torsdag i sidste uge. Dermed er der lagt op til kampvalg.

Læs interview med Vestergård Madsen her.

Urafstemningen i Enhedslisten foregår 8.-18. januar. Der er deadline for kandidater til at melde sig på banen 13. december.

Forrige artikel Brexit-toget kan nemt trille ud over afgrunden Brexit-toget kan nemt trille ud over afgrunden Næste artikel Mogens Jensen i samråd: Mogens Jensen i samråd: "Jeg kan godt forstå, man gerne vil kalde det en ulovlig instruks"