Se Bramsen i samråd om sin tur til Ærø mens Kabul faldt

Forsvarsminister Trine Bramsen skulle fredag eftermiddag i et samråd i Forsvarsudvalget redegøre for sin tur til Ærø og brug af et fartøj fra Marinehjemmeværnet den søndag, hvor Afghanistans hovedstad Kabul faldt i Talibans hænder.

Andreas KrogAndreas Wind

Fredag eftermiddag skal forsvarsminister Trine Bramsen overfor Folketingets forsvarsudvalg redegøre for sin tur til Ærø søndag den 15. august, mens Taliban indtog Kabul. På turen til Ærø fik hun et lift med et fartøj fra Marinehjemmeværnet, mens hun på øen besøgte Marstal Navigationsskole og hjalp sine partifæller med at føre kommunalvalgkamp.

Det er Venstres forsvarsordfører Lars Christian Lilleholt og udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen, der har kaldt ministeren i samråd. 

Føre bag lyset

Lilleholt og Aastrup Jensen vil blandt andet gerne have Trine Bramsen til at redegøre for, hvorfor hun ikke tog situationen i Afghanistan alvorligt på det kritiske tidspunkt og om ministeren selv mener, at det var en fornuftig disposition at tage på valgkampagne på Ærø den pågældende søndag.

De to venstremænd vil desuden gerne vide om forsvarsministeren har forsøgt at føre Folketinget og offentligheden bag lyset med en historie om, at turen til Ærø skete i embeds medfør.

Samrådet er Trine Bramsens andet samråd fredag. Om formiddagen deltog hun således sammen med udenrigsminister Jeppe Kofod i et knap to timer langt fælles samråd med tre folketingsudvalg om evakueringen af danskere og lokaltansatte fra Kabul i midten af august.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00