Se pressemødet: Partierne lander ny hjælpepakke til rejsebranchen

COVID-19: Regeringen er blevet enige med en række andre partier om at oprette en hjælpepakke, som skal sikre, at rejsebranchen kan overleve coronakrisen. Se tiltagene her.

Nu er der hjælp på vej til rejsebranchen.

Regeringen og alle andre partier undtagen Nye Borgerlige er netop blevet enige om at oprette en hjælpepakke til rejsebranchen på i alt 725 millioner kroner, som skal sikre, at blandt andet rejsebureauer og flyselskaber ikke lider større økonomiske tab, end hvad de allerede har.

Blandet andet har flyselskabet SAS allerede måttet fyre 1700 ansatte i Danmark, og Norwegian har fyret hundredevis af ansatte. Samtidig er flere selskaber ejet af Norwegian gået konkurs som konsekvens af coronakrisen.

”Det er vigtigt for os alle, at der også er et rejseselskab, et flyselskab eller et busselskab, vi kan booke rejserne hos efter denne tid,” skriver erhvervsministeren i en pressemeddelelse.

Som en del af aftalen får Rejsegarantifonden 600 millioner kroner til at hjælpe rejsebureauer med at dække pakkerejser, som er blevet aflyst frem til den 13. april på grund af coronakrisen.

Der tilføjes også 125 millioner kroner til at styrke fondskassen for pakkerejser i Rejsegarantifonden, skriver Erhvervsministeriet.

Partier er tilfredse med aftalen
Flere partier blandt andet Venstre og Radikale Venstre har tidligere efterspurgt hjælp til rejsebranchen.

Derfor er partierne tilfredse med, at der nu bliver afsat 725 millioner kroner, som blandt andet skal redde arbejdspladser i luftfartsbranchen.

“For Venstre har det været afgørende, at vi reelt sikrer arbejdspladserne i den danske rejsebranche - at hjælpepakkerne opleves som hjælp og ikke det modsatte,” lyder det fra Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen, i en pressemeddelelse.

SF er tilfreds med, at hjælpepakken skal sikre, ar rejsebureauer ikke hæfter for en gæld, som de ikke selv har stiftet. Men partiet håber på, at tidsfristen for, hvornår virksomheder i rejsebranchen skal tilbagebetale lån ændres på længere sigt.

”Vigtige skridt for SF fremadrettet må være, at vi får ændret løbetiden på lånene, gerne til 12 år eller mere. Det vil give rejsebranchen mulighed for skabe lidt luft til at komme oven vande efter krisen,” skriver SF’s erhvervsordfører Theresa Berg Andersen i en pressemeddelelse.

,

Forrige artikel Dagens overblik: V og R kritiserer regeringen for ”svigt”, efter nye retningslinjer halverer afstandskrav Dagens overblik: V og R kritiserer regeringen for ”svigt”, efter nye retningslinjer halverer afstandskrav Næste artikel Se pressemødet: Regeringen opretter ny styrelse til kampen mod coronavirus Se pressemødet: Regeringen opretter ny styrelse til kampen mod coronavirus