Se dagens pressemøde: Hummelgaard åbner for at suspendere 225-timersreglen

RASKE: På dagens pressemøde fortalte beskæftigelsesministeren, at han drøfter en omstridt regel med Folketinget, og Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, fremlagde nye tal for antallet af raske, der har haft covid-19. Se hele pressemødet nederst i artiklen.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Mads Outzen

Efter et par dages diskussion om 225-timersreglen her i coronakrisen, åbner beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) nu for, at reglen muligvis kan suspenderes.

"Jeg synes, der klart er nogle saglige, gode grunde til at overveje at gøre det. Rigtig mange ledige har ikke mulighed for at optjene timer, som situationen er lige nu," sagde Peter Hummelgaard på pressemødet.

225-timersreglen betyder, at hvis en ledig har været på kontanthjælp i mindst et år inden for de sidste tre år og ikke har arbejdet mindst 225 timer inden for de seneste 12 måneder, bliver den lediges kontanthjælp skåret.

En suspendering af reglen var ikke en del af den hjælpepakke på beskæftigelsesområdet, som Folketingets partier forhandlede hjem tidligere på måneden. Her blev dagpengeancienniteten frosset fast for ledige, ligesom sygedagpengeperioden blev forlænget.

"Derfor er vi på nuværende tidspunkt i drøftelser med Folketingets partier omkring det," sagde Peter Hummelgaard på pressemødet.

Se hele pressemødet her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Hummelgaard

Justitsminister, MF (S)
cand.jur. (Københavns Uni. 2012)

0:000:00