Gense pressemødet: Regeringen lægger op til hjælpepakker for 40 milliarder

TV: Finansminister Nicolai Wammen (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S) præsenterede onsdag formiddag regeringens udspil til økonomiske hjælpepakker til små virksomheder. Se eller gense pressemødet her. 

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Mads OutzenDaniel Bue Lauritzen

“Vi spænder et meget stort sikkerhedsnet ud under danske virksomheder og danske arbejdspladser. Det gør vi, fordi situationen er så ekstraordinær, som den er.” 

Sådan sagde finansminister Nicolai Wammen (S), da han sammen med erhvervsminister Simon Kollerup (S) onsdag formiddag præsenterede regeringens udspil til to nye initiativer, der skal afbøde de økonomiske konsekvenser af coronakrisen.

Det drejer sig først og fremmest om en kompensationsordning til selvstændige erhvervsdrivende med op til ti ansatte.

Regeringen vil dække op til 75 procent af deres omsætningstab, hvis tabet udgør over 30 procent af virksomhedens omsætning. Der vil være et loft på 23.000 kroner om måneden, og ordningen vil i første omgang vare indtil 9. juni 2020.

Regeringen lægger desuden op til en kompensationsordning til virksomheder i brancher, der er særligt hårdt ramt af coronakrisen. Det gælder en lang række virksomheder i transport- og servicebranchen som flyselskaber, restauranter, hoteller, caféer, feriecentre, rejsebureauer og frisører. Her vil regeringen betale en del af virksomhedernes faste udgifter.

De to tiltag vil ifølge Nicolai Wammen sende i omegnen af 40 milliarder kroner ud som direkte støtte til erhvervslivet. 

Finansministeren har indkaldt Folketingets partier til lynforhandlinger allerede onsdag og håber at lande en aftale hurtigst muligt.

“Uret tikker. Derfor håber jeg også på partiernes forståelse for, at de nye initiativer, som vi i fællesskab bliver enige om, skal ud og virke så hurtigt som overhovedet muligt,” sagde Wammen.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nicolai Wammen

Finansminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001)

Simon Kollerup

MF (S), formand, Folketingets Finansudvalg, forsvarsordfører
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2011)

0:000:00